ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιδού το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Ιδού το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Η οργανωτική επιτροπή του Ρίο προχώρησε στην παρουσίαση του Ολυμπιακού Χωριού που θα φιλοξενήσει τους αθλητές κατά τη διάρκεια των Αγώνων, με τις εγκαταστάσεις να είναι καθόλα εντυπωσιακές (φωτογραφίες+videos).

Σε περίπου έναν μήνα από τώρα θα αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτες αποστολές στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η οργανωτική επιτροπή "αποκάλυψε" την Πέμπτη (23/6) το Ολυμπιακό Χωριό, τον χώρο που θα φιλοξενήσει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

Όπως έγινε γνωστό, το Ολυμπιακό και το Παραολυμπιακό Χωριό θα αποτελείται από 31 κτίρια (κάποια από αυτά θα φτάνουν ακόμα και στους 17 ορόφους) τα οποία περιλαμβάνουν συνολικά 3.604 δωμάτια, με τους χώρους αυτούς να αποτελούν το σπίτι για 17.000 αθλητές και αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και 6.000 άτομα κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ιδού το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Στο Ολυμπιακό Χωριό θα υπάρχουν επίσης: πλυσταριό, ανθοπωλείο, τράπεζα, ταχυδρομείο, περίπτερο εισιτηρίων, ακόμα και κομμωτήριο και σαλόνι ομορφιάς ενώ υπάρχει χώρος συνολικής έκτασης 1.800 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα μπορούν να γυμνάζονται οι αθλητές 24 ώρες το 24ωρο.

Ιδού το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Επιπλέον θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορούν να προσεύχονται οι αθλητές όλων των θρησκειών ενώ καθημερινά έχει προβλεφθεί να σερβίρονται πάνω από 60.000 γεύματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ιδού το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Κατά την "αποκάλυψη" του Ολυμπιακού Χωριού, ανακοινώθηκε επίσης πως η Βραζιλιάνα πρώην μπασκετμπολίστρια και δις ολυμπιονίκης με την "Σελεσάο", Τζάνετ Αρκάιν (ασημένιο στην Ατλάντα το 1996 και χάλκινο στο Σίδνεϊ το 2000) θα είναι η "Δήμαρχος" του Χωριού.

"Για μένα, το να μου ανατεθεί αυτός ο ρόλος ισοδυναμεί με την κατάκτηση ενός μεταλλίου", δήλωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2004 με την εθνική Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ