ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήταν εθελόντρια και τελικά θα αγωνιστεί στο Ρίο

Ήταν εθελόντρια και τελικά θα αγωνιστεί στο Ρίο

Η Τζοάνα Κόστα είχε δηλώσει τον εαυτό της ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε αγοράσει εισιτήρια για το αγαπημένο της επί κοντώ, αλλά τελικά θα αγωνιστεί και εκείνη στο Ρίο.

Η ιστορία της Τζοάνα Κόστα θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο για ταινία. Μέχρι πριν από περίπου ένα μήνα προετοιμαζόταν για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις κερκίδες, ενώ είχε προσφερθεί για να γίνει και εθελόντρια.

Τελικά όμως θα βρεθεί μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο και θα αγωνιστεί στο άλμα επί κοντώ. Η Κόστα είναι μία αθλήτρια που στα 35της χρόνια δεν είχε καταφέρει απολύτως τίποτα στην καριέρα της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη επίδοση της ήταν το 4.40 που είχε κάνει στο Σάο Πάουλο το 2007. Έκτοτε έμενε αρκετά χαμηλά και όλα έδειχναν ότι το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας της δεν θα γινόταν πράξη. Τελικά, στις 3 Ιουλίου στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας ξεπέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της τα 4,50 κάνοντας ατομικό ρεκόρ και πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ονειρευόμουν σε όλη μου τη ζωή να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα προετοιμαστεί να τους παρακολουθήσω από την κερκίδα. Μάλιστα, είχα αγοράσει και εισιτήρια για τα προκριματικά τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών στο άλμα επί κοντώ. Ήλπιζα να βρω εισιτήρια και για τη γυμναστική αλλά δεν τα κατάφερα.

Μετά ήρθε η πρόκριση μου. Έτσι, τα εισιτήρια αυτά θα τα δώσω στην οικογένειά μου για να έρθει να με δει από κοντά. Είμαι τόσο χαρούμενη" τόνισε σε δηλώσεις της η Βραζιλιάνα αθλήτρια του επί κοντώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ