ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πάλη παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πάλη παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τη... βοήθεια της Αρχαίας Ολυμπίας η πάλη εξασφάλισε την παραμονή της στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2020 και το 2024.

Το σκουός χρησιμοποίησε τις Πυραμίδες και δεν είχε τύχη απέναντι στην πάλη που έπαιξε το χαρτί της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το " άθλημα των Ολυμπιονικών" εξασφάλισε την παραμονή του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2024 στη ψηφοφορία των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής στο Μπουένος Άιρες.

Πρώτη εικόνα στην παρουσίαση των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας παρουσία των μεγαλύτερων μορφών του αθλήματος ήταν η παλαίστρα στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου διεξήχθησαν αγώνες τον περασμένο μήνα.

Στο Μπουένος Άιρες δεν χρειάστηκε καν ούτε δεύτερος γύρος. Η πάλη συγκέντρωσε 49 ψήφους από τις 48 που χρειαζόταν και διατήρησε τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μπέιζμπολ-σόφτμπολ ήρθε δεύτερο με 24 ψήφους ανεβάζοντας το γιο του Φιντέλ Κάστρο στο πόντιουμ των ομιλητών και το σκουός στην τρίτη θέση με 22.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης (FILA) Νέναντ Λάλοβιτς με γραπτή του δήλωση είπε " με αυτή τη ψήφο, δείξατε ότι τα βήματα που κάναμε για να βελτιώσουμε το άθλημα μας, έκαναν τη διαφορά".

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ είχε πει πως ο λόγος που απορρίφθηκε η πάλη από την εκτελεστική επιτροπή ήταν η κακοδιαχείριση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι κανονισμοί που δεν έβγαζαν νόημα, το γεγονός ότι η ελληνορωμαϊκή πάλη δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον με παλιότερα.

Ωστόσο παρά την επικράτηση της πάλης στην Αργεντινή θα πρέπει να συνεχίσει να "μάχεται". Μετά τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στη ΔΟΕ την Τρίτη (10/9) θα επανεξεταστούν τα ολυμπιακά αθλήματα (σ.σ. που παρέμειναν 25).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ