ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η βράβευση των Ολυμπιονικών στη Νέα Υόρκη

Η βράβευση των Ολυμπιονικών στη Νέα Υόρκη
DIMITRIOS S.PANAGOS

Με την παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη, του Σπύρου Γιαννιώτη, του Λευτέρη Πετρούνια αλλά και της Έλεν Μαρούλις πραγματοποιήθηκε το 4ο Gala του "The Hellenic Initiative".

Στους ήρωες της γενέτειρας ήταν αφιερωμένο το 4ο επίσημο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) το οποίο παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο “Waldorf Astoria” στην καρδιά του Μανχάταν.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν επτακόσιοι περίπου ομογενείς μεταξύ των οποίων και διακόσιοι περίπου νέοι οι οποίοι συμμετέχουν νεοσύστατο παγκόσμιο φορέα «Νέοι Ηγέτες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (THI New Leaders).

Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες τόσο ως προς την οργάνωση όσο και ως προς την συμμετοχή και τον ενθουσιασμό και επιβεβαίωσε ότι το «Ολοι Μαζί» δεν είναι ένα επί πλέον σλόγκαν, αλλά το ιδεώδες πάνω στο οποίο ιδρύθηκε, στηρίχτηκε και λειτούργησε η Ελληνική Πρωτοβουλία.

Εργαζόμενοι «Ολοι Μαζί» οι ομογενείς κατάφεραν στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυση μέχρι σήμερα να συγκεντρώσουν δέκα περίπου εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την γενέτειρα.

Τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν σε δύο τομείς. Ο πρώτος σχετίζονταν με την ανακούφιση των δεινοπαθούντων από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τα μνημόνια και σ’ αυτόν τον τομέα δαπανήθηκαν 3.5 εκατομμύρια δολάρια. Ο δεύτερος αφορούσε την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης και δαπανήθηκαν 6.2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δωρεές στον δεύτερο τομέα έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα διότι ενισχύοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη παρέχεται η δυνατότητα στους νέους επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και στις νεοφυόμενες εταιρείες να διεισδύσουν δυναμικά στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά και να δημιουργήσουν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οι ήρωες της Ελλάδας

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στους ήρωες της Ελλάδας και είχε ως στόχο να προβάλει και επιβραβεύσει το έργο των φιλανθρωπικών οργανισμών «ΜΕΤΑδραση» και «Μαζί για το Παιδί» καθώς και του προγράμματος “ReGeneration Program” που συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας με την πρόσληψη μαθητευομένων σε διάφορες εταιρείες με στόχο την εξειδίκευσή τους και την μόνιμη απασχόλησή τους.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στους Ολυμπιονίκες του Ρίο. Στην εκδήλωση παρέστησαν η Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ), ο Ελευθέριος Πετρούνιας (χρυσό μετάλλιο στο άθλημα των κρίκων) και Σπύρος Γιαννιώτης (αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση 10 χμ σε ανοικτή θάλασσα), από την γενέτειρα καθώς επίσης και η ομογενής Eλεν Μαρούλης (χρυσό μετάλλιο στην πάλη).

Οι ομογενείς αποθέωσαν τους Ολυμπιονίκες και συμμετείχαν στον πλειστηριασμό που διοργανώθηκε για τις δύο φανέλες (η μία με τις υπογραφές όλων των Ολυμπιονικών της γενέτειρας και η άλλη της ομογενούς Eλεν Μαρούλη) και τα άλλα δώρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τζορτζ Στάμας απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού επεσήμανε ότι «θα αγγίξουν τις $275.000 και ότι θα διατεθούν για την ενίσχυση των Ολυμπιονικών ούτως ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να κερδίσουν περισσότερα μετάλλια και να υψώσουν ψηλότερα την σημαία της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα όσα έγιναν στη βραδιά εδώ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ