ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τρστένιακ κατέκτησε το χρυσό στο Ρίο

Η Τρστένιακ κατέκτησε το χρυσό στο Ρίο

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -61κ. στο τζούντο των γυναικών κατέκτησε η Τίνα Τρστένιακ από τη Σλοβενία επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Κλαρίς Αγκμπεγκνένου (Γαλλία).

Ήταν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και φρόντισε να το αποδείξει μέσα στο τατάμι. Η Τίνα Τρστένιακ, κατάφερε να χαρίσει στην Σλοβενία το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κατηγορία των -63κ. και παράλληλα έσπασε την αρνητική παράδοση που κυνηγούσε στο Ρίο τους πρωτοπόρους της Ολυμπιακής κατάταξης ώστε να μην ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών είτε στους άνδρες, είτε στις γυναίκες.

Η Τρστένιακ, στον τελικό της κατηγορίας επικράτησε με Ippon (μετά από osaekomi-waza) της Κλαρίς Αγκμπεγκνένου από την Γαλλία, η οποία κατέχει την 2η θέση στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη κατηγορία έως τώρα στη διοργάνωση του Ρίο, που η Ιαπωνία δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, με την Μίκου Τασίρο να γνωρίζει την ήττα στον τελικό των ρεπεσάζ από την Ισραηλινή Γιαρντέν Γκερμπί.

Οι επτά πρώτες των -63 κιλών:

1. Τίνα Τρστένιακ (Σλοβενία)

2. Κλαρίς Αγκμπεγκνένου (Γαλλία)

3. Γιαρντέν Γκερμπί (Ισραήλ)

3. Ανίκα Φαν Εμντεν (Ολλανδία)

5. Μαριάνα Σίλβα (Βραζιλία)

5. Μίκου Τασίρο (Ιαπωνία)

7. Κάθριν Ουντερβουρζάτσερ (Αυστρία)

7. Γιουνχία Γιανγκ (Κίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ