ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα ενός σφαιροβόλου

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα ενός σφαιροβόλου

Ο Έλις Χιλ, πατέρας ενός Αμερικανού σφαιροβόλου, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει στο Ρίο ώστε να δει τον αγώνα του γιο του. Μια συνηθισμένη διαδρομή με το λεωφορείο όμως αποδείχτηκε λυτρωτική.

Υπάρχουν τελικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τους συμπολίτες τους, δίνοντας μας ένα πολύ καλό λόγο να χαμογελάσουμε από αισιοδοξία. Ορισμένοι ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν το συνάνθρωπο τους παρά μόνο μια ώρα, είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.

Αυτό ακριβώς έπραξε και η Αμερικανίδα Λιζ Ουίλκοκ που βοήθησε τον συμπατριώτη της, συνταξιούχο οδηγό λεωφορείου, Έλις Χιλ να βρεθεί στο Ρίο ώστε να παρακολουθήσει το γιο του να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Χιλ είχε χάσει κάθε ελπίδα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει στη Βραζιλία. Στη διάρκεια μιας ωριαίας διαδρομής με το λεωφορείο στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανίας, όπου ζει μόνιμα, έπιασε μια ζωηρή συζήτηση με μια επιβάτη, την Λιζ Ουίλκοκ. Όταν το θέμα αναπόφευκτα έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οδηγός λεωφορείου της είπε με υπερηφάνεια ότι ο γιος του θα αγωνιστεί με τα χρώματα των ΗΠΑ στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

" Όταν της μίλησα για το γιο μου πραγματικά ενθουσιάστηκε, αλλά όταν με ρώτησε αν θα βρεθώ εκεί ώστε να τον παρακολουθήσω της απάντησα ότι δεν μπορούσα να αντέξω το οικονομικά βάρος" περιγράφει ο Χιλ στο περιοδικό PEOPLE.

Η ιστορία αυτή συγκλόνισε την Ουίλκοκ, που δήλωσε μετέπειτα στο ίδιο μέσο: " Ήταν πραγματικά πολύ στενάχωρο. Είχα μπροστά μου έναν εξαιρετικό άνθρωπο, που έχει πολύ στενή σχέση με τον γιο του και ξέρω πως ο κάθε γονιός θα ήθελε να δει το γιο ή την κόρη του να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν απόλυτα κατανοητό ότι κάτι τέτοιο ήταν απλησίαστο".

Την ώρα που άκουγε τον περήφανο πατέρα, η Ούιλκοκ αποφάσισε να λάβει δράση. Βλέπετε, η Ουίλκοκ είναι διευθύντρια πωλήσεων σε γραφείο που προγραμματίζει ταξίδια και διαμονή στο εξωτερικό, κάτι σαν ταξιδιωτικό γραφείο, και συνειδητοποίησε ότι διέθετε όλες τις απαραίτητες επαφές και διασυνδέσεις προκειμένου να θέσει σε κίνηση το σχέδιο της.

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα ενός σφαιροβόλου

Η Λιζ Ουίλκοκ και ο Έλις Χιλ

" Με ρώτησε, 'αν σου βρω τα εισιτήρια θα πας;'" εξηγεί ο Χιλ στο PEOPLE, που της απάντησε αιφνιδιασμένος " Θεέ μου, ούτε που σε γνωρίζω". Η Ουίλκοκ ωστόσο επέμεινε τονίζοντας ότι μπορεί να μην τον γνωρίζει, αλλά τον πιστεύει πραγματικά και θέλει να τον βοηθήσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Οι δύο τους αντάλλαξαν τηλέφωνα και την επόμενη μέρα η Ουίλκοκ δημιούργησε ένα τραπεζικό λογαριασμό με στόχο να συγκεντρωθούν 7.500 δολάρια, με τα οποία ο Χιλ θα κάλυπτε τα έξοδα του ώστε να βρεθεί στο Ρίο.

Οι δωρεές διαδέχονταν η μία την άλλη και το ποσό συγκεντρώθηκε σε μόλις δύο μέρες. Ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης γνωστοποίησε στον Χιλ ότι θα ταξιδέψει στο Ρίο, την ώρα που αυτός έβγαινε από μια εκκλησία.

" Ήταν φανταστικό, νιώθω ειλικρινά ευγνώμων. Το γεγονός πως υπάρχουν τόσοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω με ξεπερνά" σχολίασε ο Χιλ. Ο άνθρωπος, ο οποίος ευθύνεται που ο οδηγός λεωφορείου θα βρεθεί τελικά στο Ρίο, δήλωσε από τη μεριά του: " Παρακολουθώντας τις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό έβλεπα παντού δυστυχία και βία, με αυτό το περιστατικό όμως η πίστη μου στην ανθρωπότητα επανήλθε. Υπήρξαν παραπάνω από 150 άνθρωποι που προσέφεραν και νομίζω ότι ο Έλις γνώριζε μόνο τους 10 εξ αυτών. Οι υπόλοιποι ήταν εντελώς ξένοι στον Έλις".

Ποιος όμως είναι ο Ντάρελ Χιλ;

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα ενός σφαιροβόλου

Ο Ντάρελ Χιλ στην περσινή Πανεπιστημιάδα

Εφόσον θεωρούμε το αγώνισμα της σφαιροβολίας ως τη μάχη μεταξύ των πιο δυνατών ανθρώπων του κόσμου, μπορούμε με ασφάλεια να ισχυριστούμε ότι ο γιος του τρισευτυχισμένου πλέον πατέρα, είναι ο 4ος πιο δυνατός άνθρωπος για το 2016, έως σήμερα, έχοντας στείλει τη σφαίρα στα 21,63μ.. Πιο καλές επιδόσεις έχουν σημειώσει μόνο οι συμπατριώτες του Τζό Κόβατς και Ράιν Κρούζερ αλλά και ο Νηγηριανός Στέφεν Μότζια.

Ο Ντάρελ Χιλ είναι 23 ετών, έχει ύψος 1,92μ. και ζυγίζει μόλις ...145 κιλά. Κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας την τρίτη θέση στα trials των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ πέρσι πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο του Πεν Στέιτ, με το οποίο συμμετείχε στην Πανεπιστημιάδα των ΗΠΑ το 2015 κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο. Πίσω μόνο από το φιλαράκο του Τζο Κόβατς.

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα ενός σφαιροβόλου
Χιλ Κόβατς

Με τον Κόβατς λίγο πριν "πετάξουν" για το Ρίο

Ο πατέρας του στο περιοδικό PEOPLE αναφέρει με παράπονο:" Δεν έχω δει το γιο μου εδώ και δυο μήνες επειδή προπονείται". Μάλλον άξιζε τις θυσίες, και ο Έλις Χιλ θα θαυμάσει το γιο του την Πέμπτη 18 Αυγούστου να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, χάρη σε ορισμένους ανθρώπους που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, δίχως να περιμένουν ανταλλάγματα. Ο γιγαντόσωμος αθλητής δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει, διαπιστώνοντας πως " ο Θεός είναι καλός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ