ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η "συγγνώμη" του Λόχτι στο Instagram

Η "συγγνώμη" του Λόχτι στο Instagram

Ο Ράιαν Λόχτι παραδέχθηκε εντέλει ότι δεν έπεσε θύμα ληστείας στο Ρίο, ζητώντας μάλιστα "συγγνώμη" μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram. Δείτε το κείμενο που "ανέβασε" ο Αμερικανός κολυμβητής.

Ψευδής αποδείχθηκε τελικά η ιστορία του Ράιαν Λόχτι και τριών συναθλητών του ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν βρεθεί υπό την απειλή όπλου από ληστές στο Ρίο. Μία κάμερα σε βενζινάδικο στο Ρίο έδειξε τον Αμερικανό κολυμβητή και τους Τζέιμς Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γούναρ Μπεντζ, σε κατάσταση μέθης να προκαλούν φθορές στην πόρτα της τουαλέτας. Ο υπάλληλος ασφαλείας του βενζινάδικου φέρεται να κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια, προκειμένου να τους εμποδίσει να φύγουν, τράβηξε όπλο, ζητώντας τους να πληρώσουν για το βανδαλισμό.

Τελικά, εφόσον δεν μπορούσε να στηρίξει πλέον το ψέμα του, ο Ράιαν Λόχτι αποφάσισε, μέσω Instagram, να ζητήσει συγγνώμη για όλο το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

" Θέλω να απολογηθώ για τη συμπεριφορά μου την περασμένη εβδομάδα, που δεν ήμουν πιο προσεκτικός και ειλικρινής στο πώς περιέγραψα τα γεγονότα εκείνου του πρωινού και για το ρόλο μου στο πώς τράβηξα τα φώτα μακριά από πολλούς αθλητές που εκπλήρωναν τα όνειρά τους, να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίμενα να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η νομική κατάσταση θα είχε διευθετηθεί και θα ήταν ξεκάθαρο ότι οι συναθλητές μου θα επέστρεφαν ασφαλείς.

Είναι τραυματικό να είσαι έξω αργά με τους φίλους σου σε μία ξένη χώρα - με το εμπόδιο της ξένης γλώσσας - και να σε σημαδεύει με όπλο ένας άγνωστος και να σου ζητάει χρήματα για να σε αφήσει να φύγεις, αλλά ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά οποιουδήποτε άλλου εκείνη τη νύχτα, θα έπρεπε να είμαι πολύ πιο υπεύθυνος στο πώς συμπεριφέρθηκα και γι' αυτό ζητάω συγγνώμη από τους συναθλητές μου, τους οπαδούς μου, τους αντιπάλους μου, τους χορηγούς μου και τους διοργανωτές αυτού του σπουδαίου γεγονότος. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή ήταν μία κατάσταση που μπορούσε και έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το ρόλο μου σε αυτό το περιστατικό κι έχω μάθει κάποια πολύτιμα μαθήματα.

Είμαι ευγνώμων στους Αμερικανούς συγκολυμβητές μου και την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Οργανωτικής Επιτροπής του "Rio 2016" και των ανθρώπων της Βραζιλίας, που μας καλωσόρισαν στο Ρίο και δούλεψαν τόσο σκληρά ώστε να είναι σίγουροι πως αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παρέχουν μία σειρά από σπουδαίες νέες αναμνήσεις. Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά και πολύτιμοι πόροι αφιερώθηκαν στο τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα, οπότε ελπίζω να ξοδέψουμε το χρόνο μας πανηγυρίζοντας τις σπουδαίες ιστορίες και παραστάσεις αυτών των Αγώνων και να κοιτάξουμε μπροστά για να πανηγυρίσουμε μελλοντικές επιτυχίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ