ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η σούπερ γιαγιά πίσω από τον "χρυσό" Γουέιντ Φαν Νίκερκ

Η σούπερ γιαγιά πίσω από τον "χρυσό" Γουέιντ Φαν Νίκερκ
Γουέιντ Φαν Νίκερκ Άννα Μπόθα

Ποιος κρύβεται πίσω από το απίθανο ρεκόρ του Γουέιντ Φαν Νίκερκ και το χρυσό του μετάλλιο στα 400 μέτρα; Μία σούπερ... γιαγιά 75 ετών!

Ένα ρεκόρ που κρατούσε για 17 χρόνια έσπασε ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ Γουέιντ Φαν Νίκερκ, ο οποίος με το απίστευτο 43.03 στον τελικό των 400 μέτρων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από τη σπουδαίου του επιτυχία; Για την ακρίβεια δεν είναι ποιος, αλλά ποια και μάλιστα ηλικίας 75 ετών ( τα κλείνει σε λίγες εβδομάδες )!

Αναφερόμαστε στην Άννα Μπόθα, μία σπουδαία προπονήτρια με πάνω από 50 χρόνια καριέρας που ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Γουέιντ Φαν Νίκερκ τον Οκτώβριο του 2012. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει το γνωμικό και κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα για τους δυο τους.

Ο, τότε, 20άχρονος αθλητής αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς και η "σούπερ γιαγιά" με προσεκτική προπόνηση και αποθεραπεία τον βοήθησε όχι μόνο να τους ξεπεράσει, αλλά να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό.

"Είναι καταπληκτική. Με κράτησε συνεπή και συγκεντρωμένο στο στόχο μου και γενικότερα εκεί που έπρεπε να βρίσκομαι. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε τροχιά επιτυχιών και μπορώ να πω πως η προπονήτρια μου μου έδωσε την ώθηση που χρειαζόμουν", είπε αρχικά ο Νίκερκ και συνέχισε:

"Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Αισθάνομαι τυχερός που είμαι κομμάτι της ιστορίας που έχει γράψει σαν προπονήτρια".

Η Άννα Μπόθα χαρακτηρίζεται αρκετά αυστηρή και σκληρή προπονήτρια, ενώ αν και 75 ετών έζησε έντονα την κούρσα του 24άχρονου αθλητή μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ