ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νεότερη των Αγώνων και η εφιαλτική εμπειρία που βίωσε!

Η νεότερη των Αγώνων και η εφιαλτική εμπειρία που βίωσε!

Η Γκαουρίκα Σινγκ είναι μόλις 13 ετών και θα αγωνιστεί με τη σημαία του Νεπάλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η νεαρή επέζησε από έναν καταστροφικό σεισμό που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει. Η ίδια διηγείται...

Μόλις στα 13 της χρόνια θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα γράψει ιστορία ως η νεότερη που θα έχει λάβει μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η Γκαουρίκα Σινγκ θα εκπροσωπήσει το Νεπάλ, αν και μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχοντας μετακομίσει με την οικογένειά της στα 2 της χρόνια. Παρ' όλα αυτά, δεν ξεχνά την καταγωγή της και πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να ζήσει το όνειρό της.

Ένα όνειρο που θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ, αν ο εφιάλτης που έζησε, είχε άδοξο τέλος. Και εξηγούμαστε...

Πέρυσι τον Απρίλιο, βρέθηκε στο Νεπάλ και συγκεκριμένα στο Καθμαντού για το εθνικό πρωτάθλημα. Ένας καταστροφικός σεισμός κόστισε την ζωή σε 9.000 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες κτίρια γκρεμίστηκαν.

"Ήταν τρομακτικό", διηγείται η ίδια που βρισκόταν εκεί με τη μητέρα της και το μικρό της αδελφό, Σαουρέν. "Ήμασταν στον 5ο όροφο ενός κτιρίου, από το οποίο δεν θα μπορούσαμε να διαφύγουμε, επομένως μπήκαμε κάτω από ένα τραπέζι για δέκα λεπτά στο κέντρο ενός δωματίου, ενώ μετά έπρεπε να κατέβουμε από τις σκάλες, περιμένοντας τους μετασεισμούς".

Η νεότερη των Αγώνων και η εφιαλτική εμπειρία που βίωσε!

Ευτυχώς για την ίδια και την οικογένειά της "ήταν ένα καινούργιο κτίριο, επομένως δεν κατέρρευσε όπως άλλα εκεί κοντά". Ένας φίλος του πατέρα της διοργάνωσε μια φιλανθρωπία, προκειμένου να ανεγερθούν τα σχολεία και η ίδια θέλησε να συμμετάσχει, δωρίζοντας τα χρηματικά της έπαθλα από το εθνικό πρωτάθλημα.

"Με έκαναν πρεσβευτή Καλής Θελήσεως", είπε η Σινγκ, που επιστρέφει μια φορά το χρόνο στο Νεπάλ για να επισκέπτεται μέλη την οικογένειά της. Ο πατέρας της είναι γιατρός στο "Royal Free Hospital" του Λονδίνου.

Η νεαρή είναι μια από τις 20 κορυφαίες κολυμβήτριες στη Βρετανία. Θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα ύπτιο. Η καλύτερή της επίδοση είναι 1 λεπτό 8 δευτερόλεπτα και 12 εκατοστά. Ο καλύτερος χρόνος είναι της Αυστραλής, Έμιλι Σίμπομ, με 1'58''26, που είναι 11 χρόνια μεγαλύτερή της.

"Ο μπαμπάς μου θα έρθει στο Ρίο μαζί μου, ενώ οι παππούδες μου και οι φίλοι μου είναι πραγματικά υπερήφανοι", ανέφερε η Σινγκ, η οποία ρίχνεται στη μάχη στις 8 Αυγούστου στο "Olympic Aquatics Stadium".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ