ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε το "πικρό" αντίο

Η Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε το "πικρό" αντίο

Η Γελένα Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε από το Ρίο το "αντίο" της στη δράση, παρουσιάζοντας μέσω video το τελευταίο άλμα της τεράστιας καριέρας της. Στην προπόνηση, κι όχι στο ταρτάν του στίβου (VIDEOS).

Αδοξο "αντίο" στους στίβους λέει η Γελένα Ισινμπάγεβα, στην οποία δεν επιτράπηκε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από την IAAF και τη ΔΟΕ.

Η "τσαρίνα" του επί κοντώ ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/8), μία ημέρα μετά την εκλογή της στην επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ, την αποχώρησή της από τη δράση, πετώντας ατάκες - "καρφιά" επισημαίνοντας πως " χωρίς εμένα, δεν έχει τόση αξία το χρυσό".

"Χρυσή" Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο και "χάλκινη" το 2012 στο Λονδίνο, η 34χρονη αθλήτρια ήθελε να κλείσει την καριέρα της συμμετέχοντας στους Αγώνες του Ρίο, αποχωρεί όμως πικραμένη για την ευκαιρία που δεν της δόθηκε.

Το χρυσό στην Αθήνα

Το χρυσό στο Πεκίνο

Εκτός των διακρίσεών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ισινμπάγεβα αναδείχθηκε τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανοιχτό στίβο (είχε κι ένα χάλκινο) και τέσσερις φορές στον κλειστό (με επιπλέον ένα ασημένιο μετάλλιο). Κατέκτησε ακόμη δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (ένα στο ανοιχτό κι ένα στον κλειστό), ενώ παραμένει η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 5.06μ., από το 2009 στη Ζυρίχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ