ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ήττα από την Ονδούρα ντύνει τους Κορεάτες στα χακί!

Η ήττα από την Ονδούρα ντύνει τους Κορεάτες στα χακί!

Η ήττα από την Ονδούρα στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς Κορεάτες ποδοσφαιριστές. Διαβάστε για τον περίεργο λόγο, τον Σον της Τότεναμ και τις προσπάθειες του Παρκ Τσου-Γιάνγκ να αλλάξει το καθεστώς.

Ο Κιμ Κι-Χι έπαιξε μόλις πέντε λεπτά στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Λονδίνου πριν τέσσερα χρόνια, αυτά ωστόσο αποδείχτηκαν σωτήρια για την καριέρα του. Σήμερα ο Κιμ είναι 27 ετών και υπέγραψε, το Φεβρουάριο του 2016, συμβόλαιο με την Κινέζικη Σανγκάι Σενσούα έναντι 2.400.000 δολάρια το χρόνο.

Σε περίπτωση που ο Κιμ δεν είχε λεπτά συμμετοχής το 2012 ή δεν ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο θα έπρεπε μέχρι το 2017 να έχει καταταγεί στον κορεάτικο στρατό, και θα απολυόταν 21 μήνες μετά το πρώτο του "παρών". Το γεγονός όμως ότι ήταν μέλος της Κορεάτικης Ολυμπιακής ομάδας τον απάλλαξε από τη στρατιωτική του θητεία.

Τον ίδιο δρόμο ήθελαν να ακολουθήσουν και οι ποδοσφαιριστές που απάρτιζαν την Ολυμπιακή ομάδα της Κορέας του Ρίο. Βλέπετε, η ασιατική χώρα απαλλάσσει από την υποχρεωτική στράτευση μόνο όσους ποδοσφαιριστές καταφέρουν να κερδίσουν χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες ή κάποιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον το 2002 όλα τα μέλη της ομάδας που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ που συνδιοργάνωσε η χώρα τους με την Ιαπωνία, πήραν επίσης την πολυπόθητη απαλλαγή.

Οποιοσδήποτε άλλος πρέπει μέχρι τη συμπλήρωση του 28ου έτους της ηλικίας του να έχει φορέσει τα "χακί", τα οποία αποχαιρετά σχεδόν δύο χρόνια μετά.

Πίεση και άγχος

Το γεγονός αυτό μπορεί να ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για τους Κορεάτες ποδοσφαιριστές, αλλά, όπως είχε σημειώσει και ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας Σιν Τάι-Γιόνγκ πριν την έναρξη της διοργάνωσης: " Αναγνωρίζω την πίεση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι παίκτες, όσο και εγώ λόγω του ζητήματος με την απαλλαγή από τα στρατιωτικά καθήκοντα".

Η ομάδα τελικά έχασε από την Ονδούρα με 1-0 και έτσι οι ποδοσφαιριστές της θα πρέπει είτε να κλειστούν σε ένα στρατόπεδο για 21 μήνες κάποια στιγμή της ζωής τους, πάντως πριν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ή να βρίσκονται ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα παίξουν στους Ασιατικού Αγώνες το 2018.

Η τελευταία ευκαιρία του Σον Χέουνγκ-Μιν

Η ήττα από την Ονδούρα ντύνει τους Κορεάτες στα χακί!

Δύο χρόνια αργότερα η Τότεναμ, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι έδωσε στη γερμανική ομάδα 30.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, επέτρεψε στον Κορεάτη μέσο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ελπίδα της κατάκτησης ενός μεταλλίου.

Αυτό δεν ήρθε, και έτσι τα "σπιρούνια" εύχονται η Κορέα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες της Ινδονησίας έχοντας τον Χέουνγκ-Μιν ως έναν από τους τρεις "υπερήλικες". Αν ούτε αυτό επιτευχθεί, τότε ο δρόμος που καλείται να ακολουθήσει ο ταλαντούχος Κορεάτης είναι μακρύς, δύσκολος,ψυχοφθόρος και διόλου εγγυημένος. Ο Παρκ Τσου-Γιάνγκ είναι ο πρώτος, και μοναδικός έως σήμερα, διδάξας.

Προσπάθησε αλλά τα μάζεψε

Η ήττα από την Ονδούρα ντύνει τους Κορεάτες στα χακί!

Ο Παρκ Τσου-Γιάνγκ τα είδε όλα από εκείνη τη στιγμή και έπειτα. Η κριτική που δέχτηκε από Κορεάτες οπαδούς και μίντια ήταν τόσο μεγάλη που ο Παρκ θέλει, όσο τίποτε άλλο, να ξεχάσει τη στιγμή που πήρε αυτή την απόφαση. Τελικά ο "πόλεμος" στον τωρινό στράικερ της Σεούλ διήρκεσε τρεις μήνες, καθώς τον Ιούνιο του 2012 ο Παρκ συγκάλεσε συνέντευξη τύπου προκειμένου να απολογηθεί.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Παρκ, ο οποίος τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου φορώντας τη φανέλα της χώρας του κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, εξασφαλίζοντας την απαλλαγή του από τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Το κόλλημα ωστόσο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, που δεν είναι Ολυμπιονίκες ή "χρυσοί" σε Ασιατικούς Αγώνες, παραμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ