ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Google τιμά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Google τιμά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
Google Ολυμπιακοί Αγώνες

Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αφιερωμένο το σημερινό (6/4) doodle της Google. Από την Αθήνα το 1896 μέχρι και τους Χειμερινούς Αγώνες το 1924.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στο προσκήνιο από την Google στο σημερινό της doodle. Πατώντας κάποιος πάνω στην κεντρική φωτογραφία μπορεί να βρει πολλές πληροφορίες για τους πρώτους σύγχρονου αγώνες στην Αθήνα το 1896.

Αν και οι αθλητές που πήραν μέρος δεν ξεπερνούσαν τους 250, ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ εκείνη την περίοδο. Οι Έλληνες αξιωματούχοι και το κοινό ήταν ενθουσιασμένοι και ζήτησαν να έχουν το μονοπώλιο των αγώνων. Η ΔΟΕ όμως αποφάσισε διαφορετικά και οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1900 στο Παρίσι.

Το 1924 αποφασίστηκε να οργανωθεί μια "Διεθνής εβδομάδα χειμερινών αγώνων" (Semaine des Sports d'Hiver) στο Σαμονί της Γαλλίας υπό την προστασία της ΔΟΕ, και σε συνδυασμό με τους Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1924 στο Παρίσι. Αυτή η "Εβδομάδα" είχε μεγάλη επιτυχία και το 1925 η ΔΟΕ αποφάσισε να δημιουργήσει ξεχωριστή διοργάνωση για Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η οποία δεν θα συνδέεται με τους Θερινούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ