ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΘΝ.Ο.Α στο πλευρό του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Η ΕΘΝ.Ο.Α στο πλευρό του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ξεκινά τη συνεργασία της με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες να βρίσκονται στο πλευρό των μικρών παιδιών.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), έπειτα από την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μια ακόμη σημαντική και σπουδαία συνεργασία ξεκινάει, αυτή την φορά με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

O Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, υποδέχτηκε στην έδρα της Ακαδημίας τον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο και συζήτησαν ενδελεχώς, την επικείμενη συνεργασία των δύο φορέων. Η πρώτη οργανωτική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της πρωταθλήτριας του καράτε κας Τζωρτζίνας Σουμπαβάκη και της προπονήτριάς της κας Μαρίζας Σουμπαβάκη.

Η Ολυμπιακή Ακαδημία της χώρας ενώνει τις δυνάμεις της με έναν λαμπρό οργανισμό, ο οποίος ετησίως υποστηρίζει έμπρακτα χιλιάδες παιδιά με προβλήματα υγείας και διαβίωσης, μέσα από τα 12 κέντρα, 11 Σπίτια και 3 Σπίτια Ημερήσιας Περίθαλψης, που διαθέτει.

Η ΕΘΝ.Ο.Α., υποστηρίζοντας το σπουδαίο έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα εφαρμόσει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα με σκοπό να προσφέρει σε κάθε παιδί πρόσβαση στην σύγχρονη εκπαίδευση της Ολυμπιακή Παιδείας και την χαρά του Αθλητισμού.

Ένα από τα Πανελλήνια Εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά», στο οποίο περιλαμβάνεται το αγαπημένο πλέον σε παιδιά και εκπαιδευτικούς «Εργαστήρι Ολυμπισμού» θα εφαρμοστεί άμεσα σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόσο μέσα από την Κινητή Μονάδα που διαθέτουν, όσο και στα κέντρα και σπίτια του οργανισμού.

Επίσης στο πλαίσιο των δράσεων της Ακαδημίας, με σκοπό την επιστημονική ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα αντιμετώπισης των φαινομένων Bullying, αλλά και της ενεργούς συμμετοχής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως ελληνικός εκπρόσωπος, στο ΕΑΝ - Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού», αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα σχεδιαστούν και θα πραγματοποιηθούν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Θα πραγματοποιηθούν ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα που θα προτρέπουν τα παιδιά να γνωρίσουν Ολυμπιακά Αθλήματα και θα παροτρύνουν την ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, υποστηρίζοντας έτσι την υγιή σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Η πρωταθλήτρια του καράτε κα Τζωρτζίνα Σουμπαβάκη η οποία κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο και η προπονήτριας της κα Μαρίζα Σουμπαβάκη, ήδη συζήτησαν την πραγματοποίηση Κύκλου Εκπαίδευσης Καράτε, προσφέροντας την ευκαιρία στα παιδιά να διδαχθούν ένα δημοφιλές άθλημα και να αποκτήσουν τη "Ζώνη Χαμόγελο".

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α κ. Ισίδωρος Κούβελος, συνοδευόμενος από τους πολύτιμους συνεργάτες της Ακαδημίας: Πύρρο Δήμα, Ιωάννη Μελισσανίδη, Μορφούλα Ντώνα, την Πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλλούση, και την Ιλεάνα Κλοκώνη, θα επισκεφτούν τα κέντρα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θα βρεθούν κοντά στα παιδιά.

Η Διοίκηση της ΕΘΝ.Ο.Α. σε στενή συνεργασία με την Διοίκηση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, την Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου & Προγραμμάτων του Οργανισμού κ. Πηγή Πρωτοψάλτη, τους εξαιρετικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ξεκινάει με χαρά και ευθύνη αυτή την σημαντική συνεργασία, ώστε να βοηθηθεί κάθε παιδί να... Πάει Ψηλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ