ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Εγκοριάν κατέκτησε το χρυσό στην σπάθη

Η Εγκοριάν κατέκτησε το χρυσό στην σπάθη

Η Γιάνα Εγκοριάν, η οποία απέκλεισε τη Βάσω Βουγιούκα, ήταν εκείνη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη επικρατώντας επί της Βελίκαγια στον Ρωσικό εμφύλιο με 15-14.

Ευρωπαϊκή ή πιο ορθά ρωσική υπόθεση αποδείχθηκε η σπάθη γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας που φιλοξενείται στην Carioca Arena 3 του Ρίο. Η Γιάνα Εγκοριάν, στον τελικό νίκησε 15-14 την συμπατριώτισά της Σοφίγια Βελίκαγια και πανηγύρισε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της αντίθετα από την αντίπαλό της που για δεύτερη συνεχή διοργάνωση ήταν «ασημένια».

Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας πήρε η Ουκρανή Όλγα Καρλάν, η οποία στον «μικρό τελικό» νίκησε 15-10 τη Γαλλίδα Μανόν Μπρουνέ. Αυτό ήταν το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Καρλάν, αφού ήταν τρίτη στο Λονδίνο και πρώτη στο ομαδικό της σπάθης στο Πεκίνο.

Την 13η θέση στη σπάθη γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας «Ρίο 2016», κατέλαβε η Βάσω Βουγιούκα. Η 5η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, πέρασε χωρίς αγώνα (bye) στη φάση των «32», όπου εκεί νίκησε 15-8 την Αμερικανίδα Νταγκμάρα Βόζνιακ. Στην αναμέτρηση για την είσοδό της στα προημιτελικά έχασε 15-11 από την Ρωσίδα Γιάνα Εγκοριάν, η οποία λίγο νωρίτερα πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με τη νίκη 15-13 επί της συμπατριώτισάς της, Σοφίγια Βελίκαγια.

Η πρώτη οκτάδα:

1. Γιάνα Εγκοριάν (Ρωσία)

2. Σοφίγια Βελίκαγια (Ρωσία)

3. Όλγα Καρλάν (Ουκρανία)

4. Μανόν Μπρουνέ (Γαλλία)

5. Σεσίλια Μπερντέ (Γαλλία)

6. Αζά Μπεσμπές (Τυνησία)

7. Εκαερίνα Ντιατσένκο (Ρωσία)

8. Λορέτα Γκουλότα (Ιταλία)

...

13.Βάσω Βουγιούκα (ΕΛΛΑΔΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ