ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΔΟΕ κράτησε τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

International Olympic Committee (IOC) president Thomas Bach, from Germany, speaks during the closing of the executive board meeting of the IOC in Lausanne, Switzerland, Friday, June 3, 2016. (Martial Trezzini/Keystone via AP)(AP6_3_2016_000212A)
International Olympic Committee (IOC) president Thomas Bach, from Germany, speaks during the closing of the executive board meeting of the IOC in Lausanne, Switzerland, Friday, June 3, 2016. (Martial Trezzini/Keystone via AP)(AP6_3_2016_000212A) AP

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ η οποία αποφάσισε να μην αποβάλει εξολοκλήρου τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πετώντας το μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποφάσισε να μην αποκλειστεί εξολοκλήρου η αποστολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παράλληλα, πετάει το μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες καθώς εκείνες θα είναι που θα αποφασίσουν τελικά εάν θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στα αγωνίσματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει ο αποκλεισμός των αθλητών του στίβου, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανό και άλλες Ομοσπονδίες να σκεφτούν σοβαρά να αποβάλουν τους Ρώσους αθλητές.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ με τους όρους και τις προϋποθέσεις με την οποία θα μπορούν οι αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Εκείνο που μοιάζει να είναι σίγουρο είναι πως όλοι οι Ρώσοι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ δεν θα αγωνιστούν στο Ρίο σε κανένα άθλημα.

Επιπρόσθετα θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι Ρώσοι αθλητές τα οποία θα γίνουν και αυτά γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο Τόμας Μπαχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ