ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η "Alibaba" έστρωσε "χαλί" εκατομμυρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η "Alibaba" έστρωσε "χαλί" εκατομμυρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 12ο μεγάλο τους χορηγό απέκτησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την "Alibaba" να δίνει 600 εκατομμύρια ευρώ για τους επόμενους μέχρι το 2028!

Μία τεράστια οικονομική συμφωνία έκλεισε η ΔΟΕ μέχρι το 2028! Συγκεκριμένα, στους ήδη υπάρχοντες χορηγούς προστέθηκε και ο κινεζικός Κολοσσός, "Alibaba" προσφέροντας μάλιστα ένα υπέρογκο ποσό.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της Alibaba Τζακ Μα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του κινεζικού ομίλου Ντάνιελ Τζανγκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το ποσό αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας το 2028. Η συμφωνία των δύο πλευρών, πέρα από το οικονομικό αντάλλαγμα, θα βασιστεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος και του "Ευ αγωνίζεσθαι" στην Ασία. Ο δεύτερος όμως είναι πιο ουσιαστικός και αφορά τα μεγαλεπήβολα σχέδια της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στόχος της ΔΟΕ είναι στους επόμενους Ο.Α. κάθε άνθρωπος στον πλανήτη γη να μπορεί να ενημερώνεται και να βλέπει τα όσα συμβαίνουν μέσα από το tablet ή το κινητό του. Η "Alibaba" το έκανε ήδη για την αγορά της Κίνας δίνοντας σε συνεργασία με το "CCTV" σε Live Streaming τους Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ