ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η "αφιλόξενη" Βραζιλία κέρδισε την Ισπανία

Η "αφιλόξενη" Βραζιλία κέρδισε την Ισπανία

Με καλάθι του Μαρκίνιος στα 5 δευτερόλεπτα η Βραζιλία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στους Ολυμπιακούς του Ρίο κερδίζοντας με 66-65 την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία. Στο 0/2 οι Ίβηρες (vid, pics)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Βραζιλία κέρδισε με 66-65 την Ισπανία και άνοιξε λογαριασμό στις νίκες στο Ολυμπιακό τουρνουά, αντίθετα οι πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βλέπουν να χάνουν τη νίκη στο τελευταίο καλάθι, καθώς το ίδιο έγινε και στην πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία. Μοιραίος για τους Ίβηρες, που επιχείρησαν στο τέλος να "κλέψουν" το ματς, ήταν ο Γκασόλ, ο οποίος με το σκορ στο 64-63 αστόχησε σε ζευγάρι βολών δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρκίνιος να πάρει το ριμπάουντ από τον Μίροτιτς και με tip in να πετύχει το νικητήριο καλάθι.

Η Βραζιλία ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με σήμα κατατεθέν την άμυνα καταφέρνοντας να κρατήσει σε ρηχά νερά τους Ίβηρες (13 π. στο α' δεκάλεπτο). Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Μανιάνο πήραν ένα ψυχολογικό προβάδισμα και στη συνέχεια του αγώνα παρά την πίεση των Ισπανών κατάφερναν να διατηρούν ένα προβάδισμα ασφαλείας (45-53 στο 30').

Η "αφιλόξενη" Βραζιλία κέρδισε την Ισπανία

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Λατινικής Αμερικής ευτύχισε να βρει σκορ από σχεδόν όλους τους παίκτες της (δεν σκόραρε μόνο ο Χετσμάιερ) παρουσιάζοντας επιθετικό πλουραλισμό που δεν ήταν εύκολο να αναχαιτιστεί από τους ασημένιους ολυμπιονίκες του Λονδίνου. Στον αντίποδα ο Πάου Γκασόλ μπορεί να πάλεψε, όμως δεν μπόρεσε να γίνει όσες φορές θα ήθελε αποδέκτης της μπάλας προκειμένου να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ COMEBACK ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Τα πράγματα για τους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, όμως τα τρίποντα των Φερνάντες και Γιούλ μπόρεσαν να δώσουν μία ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες τους. Οι Ισπανοί έδειξαν ότι συνέρχονται και με ένα επιμέρους 12-2 μπόρεσαν να μετατρέψουν το εις βάρος τους 45-56 (στο 31') σε 57-58 (στο 34').

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι και παρά την πίεση των Ισπανών οι Βραζιλιάνοι μετά δυσκολίας έδειχναν να διατηρούν το προβάδισμα τους. Ένα νέο τρίποντο από τον Γιούλ ήταν αυτό που άλλαξε τις ισορροπίες! Ο γκαρντ της Ρεάλ έκανε το 64-63 βάζοντας την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό με βραχεία κεφαλή. Με το σκορ στο 65-64 κι ενώ απέμεναν 23 δευτερόλεπτα ο Πάου Γκασόλ έχασε δύο βολές και στη συνέχεια ο Μαρκίνιος με εύστοχο τip in έγραψε το τελικό 65-66, καθώς στο χρόνο που απέμενε ο Γιούλ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η "αφιλόξενη" Βραζιλία κέρδισε την Ισπανία

Το νικητήριο tip in του Μαρκίνιος

Η χαμένη επίθεση της Ισπανίας στο φινάλε

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 31-34, 45-53, 65-66.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γκασόλ 13, Φερνάντες 8 (1), Ροντρίγκες 10 (2), Ναβάρο 5, Καλντερόν, Ρέγιες 5, Κλαβέρ 4, Αμπρίνες, Γιούλ 11 (2), Μίροτιτς 6, Ρούμπιο 3.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μανιάνο): Νέτο 3 (1), Φελίσιο 7, Μπενίτε 4 (1), Χουέρτας 11 (1), Γκαρσία 9, Τζιοβανόνι 3 (1), Νένε 6, Μαρκίνιος 10, Μπαρμπόσα 4, Λίμα 9, Χετσμάιερ.

Η "αφιλόξενη" Βραζιλία κέρδισε την Ισπανία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ