ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκάτλιν: "Πλήρωσα τα λάθη μου και τιμωρήθηκα"

Γκάτλιν: "Πλήρωσα τα λάθη μου και τιμωρήθηκα"

Ο Αμερικανός σπρίντερ, Τζάστιν Γκάτλιν, απάντησε στην συμπατριώτισσά του και χρυσή Ολυμπιονίκη, Λίλι Κινγκ, η οποία είπε πως δεν θα έπρεπε ο Γκάτλιν να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς του Ρίο λόγω παλαιότερης εμπλοκής του με το ντόπινγκ.

Ο Τζάστιν Γκάτλιν δυο φορές στο παρελθόν πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Αμερικανός σπρίντερ, ο οποίος ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο 100άρι στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, τιμωρήθηκε γι' αυτές του τις παρανομίες και πλέον έχει επιστρέψει και πάλι στην δράση, αποτελώντας τη μεγάλη απειλή του Γιουσέιν Μπολτ στην κούρσα της μιας ανάσας.

Η συμπατριώτισσά του και χρυσή Ολυμπιονίκης στην Κολύμβηση, Λίλι Κινγκ, ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε ο Γκάτλιν να είναι με την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ στο Ρίο εξαιτίας των όσων προηγήθηκαν και η ίδια απάντησε αρνητικά. Δεν άργησε, λοιπόν, η απάντηση του ίδιου του έμπειρου σπρίντερ, ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω του τα λάθη του παρελθόντος και να κοιτάξει μπροστά.

"Σε μια τελική, εξέτισα την τιμωρία μου. Πλήρωσα τα λάθη μου και τιμωρήθηκα. Προχώρησα μπροστά. Οι άνθρωποι θέλουν να βάζουν ταμπέλες στους άλλους. Δεν επιθυμούν να τους γνωρίσουν, δεν τους νοιάζει να καταλάβουν την ιστορία σε βάθος.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε μένα στο Χωριό και στην καφετέρια, δείχνοντάς μου αγάπη και θέλοντας να βγω εκεί έξω και να κάνω το καλύτερο δυνατό, να γίνω ο καλύτερος. Βγάζω φωτογραφία και δέχομαι αγάπη.

Δούλεψα σκληρά, ανέβηκα από τον πάτο όταν δεν είχα τίποτα. Δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Δεν το καταλαβαίνω. Το σύστημα δούλεψε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να κοιτάζουν το πως θα είναι δικαστές. Ας αναλάβουν το δικαστήριο και ο δικαστής αυτή τη δουλειά", ήταν η απάντηση του Γκάτλιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ