ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκασόλ: "Μπορεί να επιστρέψω"!

Γκασόλ: "Μπορεί να επιστρέψω"!

Η απογοήτευση από τον χαμένο ημιτελικό απέναντι στην Team USA (82-76) ήταν μεγάλη, αλλά στην Ισπανία αυτό που προέχει είναι το μέλλον του Πάου Γκασόλ στην εθνική ομάδα. Κι όπως δήλωσε ο 36χρονος φόργουορντ/σέντερ, όλα είναι πιθανά!

Για μία ακόμη φορά, τρίτη διαδοχική, η Team USA βάζει "στοπ" στις φιλοδοξίες της Ισπανίας για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά τους χαμένους τελικού σε Πεκίνο και Λονδίνο, αυτή τη φορά η "φούρια ρόχα" ηττήθηκε στον ημιτελικό , καλούμενη πλέον να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Αυστραλία .

Η ήττα από την "Αστερόεσσα" δεν επέτρεψε στην "παλιά φρουρά" της Ισπανίας να ολοκληρώσει τη θητεία της με ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά αυτό είναι κάτι που είχαν όλοι στο μυαλό τους. Αυτό που απασχολεί πλέον άπαντες είναι να κατακτηθεί το χάλκινο μετάλλιο, και κυρίως να μην υπάρξει μαζική αποχώρηση παικτών -όπως συνέβη στην περίπτωση της Γαλλίας.

Πρώτος και καλύτερος που θέλουν όλοι να συνεχίσει; Ο Πάου Γκασόλ. Ο κορυφαίος, πλέον, σκόρερ στην ιστορία της "φούρια ρόχα" είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εθνική προσπάθεια, κάτι που πάντως αναμένεται ούτως ή άλλως να πράξουν οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Φελίπε Ρέγιες.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η ερώτηση για το μέλλον του, που ακολούθησε τον χαμένο ημιτελικό του Ρίο ήταν απολύτως φυσιολογική. " Πάντα σκέφτομαι πως φέτος θα ήταν η τελευταία μου χρονιά στην εθνική ομάδα. Αγαπώ αυτό το άθλημα και θέλω να συνεχίσω να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο", ήταν η αρχική του τοποθέτηση πριν υπενθυμίσει πως " όσο μεγαλώνω, τόσο πιο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα για μένα. Στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι 40 χρονών, και θα έχω βάλει στις πλάτες μου ακόμη περισσότερα παιχνίδια".

Το πιο σημαντικό απ όλα είναι πως " αυτό που μπορώ να πω πάντως είναι πως ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αποσυρθώ από την εθνική ή όχι. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω στη διάρκεια της χρονιάς αν θα επιστρέψω του χρόνου. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα".

Κάπως έτσι, στην Ισπανία συνεχίζουν να ελπίζουν πως θα τον έχουν κοντά τους το επόμενο καλοκαίρι, στο Eurobasket. Πιο μακριά δεν πάει το μυαλό τους. Η παρουσία του άλλωστε είναι μείζονος σημασίας για το "ευ ζην" της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο στην προσπάθεια που θα κάνει το 2017 για διατήρηση των ευρωπαϊκών σκήπτρων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ