ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μπολτ, η πίστη για το Ρίο, ο Κριστιάνο και ο Μουρίνιο

Ο Μπολτ, η πίστη για το Ρίο, ο Κριστιάνο και ο Μουρίνιο

Ο Γιουσέιν Μπολτ παραχώρησε συνέντευξη, όπου τόνισε πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, είπε πως είναι ο καλύτερος και ότι πήγε στο Ρίο για να κερδίσει. Ποιους θαυμάζει, ποιο είναι το μεγάλο του επίτευγμα.

Ορκισμένος να αφήσει το... στίγμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ στοχεύει στο απόλυτο στα 100μ., 200μ. και στα 4Χ100μ., θέλοντας τρία χρυσά μετάλλια για να μπει μια και καλή στο πάνθεον της ιστορίας. Όχι βέβαια ότι δεν έχει πετύχει απίστευτα πράγματα στην καριέρα του, αλλά ένας αθλητής του δικού του βεληνεκούς δεν μπορεί να εφησυχάζει, ούτε να κοιτάζει κάτι λιγότερο από την κορυφή.

Ο Μπολτ παραχώρησε συνέντευξη σε αρκετά ΜΜΕ που βρίσκονται στο Ρίο, όντας άλλωστε ο μεγαλύτερος σταρ των Αγώνων. Καλώς ή κακώς, ο κλασικός αθλητισμός είναι ο "βασιλιάς" των Ολυμπιακών και τα σπριντ ταχύτητας τα αγωνίσματα με τη μεγαλύτερη απήχηση. Επομένως, ό,τι και αν πει ο Τζαμαϊκανός, προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ανέφερε πως αισθάνεται καλά, ότι δεν ανησυχεί καθόλου και είναι σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, τόνισε γεμάτος αυτοπεποίθηση πως "εφόσον ο προπονητής μου λέει ότι μπορώ να κερδίσω, τον εμπιστεύομαι. Είμαι ο καλύτερος και είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά μου".

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στην Βραζιλία και με τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Μπολτ είπε πως "προσπαθώ να μην σκέφτομαι τέτοια και θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Οι άνθρωποι θέλουν να με δουν να αγωνίζομαι και εγώ δεν μπορώ να τους απογοητεύσω. Ήταν πολύ λυπηρό ό,τι συνέβη στη Νίκαια και το Μόναχο. Είναι τρομακτικό".

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των 100 και 200 μέτρων, ανέφερε ότι "δούλεψα σκληρά στις λεπτομέρειες προκειμένου να τελειοποιήσω το 200άρι μου. Το ρεκόρ βρίσκεται στο μυαλό μου και ελπίζω στο Ρίο να κάνω τον καλύτερο αγώνα της ζωής μου. Ένα χρυσό μετάλλιο πάντως σημαίνει κάτι παραπάνω από ένα ρεκόρ".

Συνεχίζοντας, είπε πως οι άνθρωποι περισσότερο στέκονται στις επιδόσεις του και στην ταχύτητά του και λιγότερο στο αν είναι Ολυμπιονίκης, κάτι που για τον ίδιο είναι σημαντικότερο. Όσο για το τι έχει ως καλύτερη ανάμνησή του, ανέφερε τον Αμερικανό, Μάικλ Τζόνσον και το δικό του δικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα στην Ατλάντα. "Για εμένα είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μπολτ αποκάλυψε ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του Νεϊμάρ, εγκωμίασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίον θα ήθελε να δει πίσω στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ χαρακτήρισε "νικητή" τον Ζοζέ Μουρίνιο. Τέλος, για τον ίδιο το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι το ίδρυμα που έχει στην Τζαμάικα και επόμενο μεγάλο σχέδιό του είναι να μπορέσει να βοηθήσει τους νέους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ