ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά μαζί σε Ολυμπιακούς μητέρα και γιος

Για πρώτη φορά μαζί σε Ολυμπιακούς μητέρα και γιος

Η Νίνο Σαλουκβάτζε και ο γιος της Τσότνε Μαχαβαριάνι θα αγωνιστούν στο αγώνισμα της σκοποβολής και θα γράψουν ιστορία αγωνιζόμενοι στο Ρίο.

Ιστορία θα γραφτεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού για πρώτη φορά μητέρα και γιος θα αγωνιστούν μαζί στη σπουδαιότερη διοργάνωση. Εκείνοι που θα γράψουν ιστορία είναι η Νίνο Σαλουκβάτζε και ο γιος της Τσόντε Μαχαβαριάνι.

Οι δυο τους θα αγωνιστούν στην σκοποβολή. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή για τον Τσόντε Μαχαβαριάνι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την Σαλουκβάτζε.

Εκείνη έχει γράψει ήδη τη δική της ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού έχει κατακτήσει ήδη τρία μετάλλια και θα συμμετάσχει για όγδοη φορά στη διοργάνωση. Σε ηλικία 19 ετών έκανε το ντεμπούτο της με τη Σοβιετική Ένωση στη Σεούλ το 1988 όπου κατέκτησε δύο μετάλλια. Συγκεκριμένα, πήρε το χρυσό στα 25μ. πιστόλι και το ασημένιο στα 10μ. αεροβόλο. Το 1992 αγωνίστηκε με την Ενωμένη Ομάδα (σ.σ. σε τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, ο χώρες της Βαλτικής πήραν μέρος ως ανεξάρτητα κράτη μετά το 1936. Ήταν οι Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Οι υπόλοιπες Σοβιετικές δημοκρατίες αγωνίστηκαν ως Ενωμένη Ομάδα), ενώ έκτοτε έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις εκπροσωπώντας τη Γεωργία. Μάλιστα, το 2012 στο Λονδίνο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 56 φορές έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες πατέρας με γιο, 12 φορές πατέρας με κόρη και δύο φορές μητέρα με κόρη από το 1908 μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ