ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φουλ στο νερό οι Έλληνες την Τρίτη

Φουλ στο νερό οι Έλληνες την Τρίτη

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία την Τρίτη (31/7, 17.30). Αναλυτικά όλες οι ελληνικές συμμετοχές.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια είναι η αντίπαλος της εθνικής ομάδας πόλο την Τρίτη (31/7, 17.30) για την 2η αγωνιστική του Α' Ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση μετά την ήττα από την Κροατία στις λεπτομέρειες. Στην πρεμιέρα οι Ιταλοί επικράτησαν 8-5 των Αυστραλών.

Οι ελληνικές συμμετοχές ξεκινούν το μεσημέρι σε δύο μέτωπα: Στο ολυμπιακό κολυμβητήριο και στο Ίτον Ντόρνεϊ. Ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο οποίος συμμετέχει στον προκριματικό των 100μ. ελεύθερο.

Ο αθλητής του Σάκη Οικονόμου θα αγωνιστεί στην πέμπτη προκριματική σειρά και έχει τον έβδομο καλύτερο χρόνο με 49.56. Θα κυνηγήσει το ατομικό ρεκόρ.

Σαράντα λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Σαμιλίδης που πήρε την κρυάδα στα 100μ. πρόσθιο, θα διεκδικήσει τη διάκριση στο καλό του αγώνισμα, τα 200μ. πρόσθιο. Συμμετέχει στην τρίτη από τις συνολικά πέντε προκριματικές σειρές και έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 2:09.72.

Στο Ίτον Ντόρνεϊ (12.30) όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της κωπηλασίας, ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής συμμετέχουν στα ρεπεσάζ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Πρέπει να τερματίσουν σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις για να περάσουν στα προκριματικά του αγωνίσματος τους.

Επίσης, υπάρχει δράση στην ιστιοπλοΐα με τους ιστιοπλόους στα RS:Χ να αγωνίζονται για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. η κατηγορία αναμένεται να αντικατασταθεί από το kitesurfing στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Ο Βύρων Κοκκαλάνης ξεκινάει τις προσπάθειες του στις 14.00 και δύο ώρες μετά θα έρθει η ώρα της Αγγελικής Σκαρλάτου.

Τον αγώνα τους συνεχίζουν ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn, οι Αιμίλιος Παναθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49er και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial.

Τέλος, οι Ευθύμης Μίτας και Νίκος Μαυρομμάτης συνεχίζουν την προσπάθειά τους στα προκριματικά του σκιτ (11:00), με στόχο να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος, που είναι προγραμματισμένος για τις 16:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ