ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Φιάσκο" με την υποψηφιότητα της Βοστόνης

"Φιάσκο" με την υποψηφιότητα της Βοστόνης

Η Βοστόνη απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ο χρόνος τρέχει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα από άλλη αμερικανική πόλη.

Η επιλογή της Βοστόνης ήταν ομόφωνη από την αμερικανική Ολυμπιακή επιτροπή. Να όμως που μια εκ των Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Ουάσινγκτον θα έχει μάλλον τη δυνατότητα να διεκδικήσει επίσημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Βοστόνη απέσυρε τη συμμετοχή της και ενώ της είχε ανατεθεί επίσημα το χρίσμα στις 8 Ιανουαρίου. Ο Δήμαρχος της Βοστόνης, Μάρτι Γουόλς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν ήταν διατεθειμένος να υπογράψει το έγγραφο που απαιτεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από τις υποψήφιες, αν πρώτα δεν είχε ενημέρωση για το συνολικό κόστος με το οποίο θα επιβαρύνονταν οι φορολογούμενοι της πολιτείας αν "φούσκωνε" ο προϋπολιγισμός.

Φυσικά ο Δήμαρχος γνώριζε πολύ καλά τις υποχρεώσεις του, αλλά σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ... πάτησε εκεί, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τη διεκδίκηση μιας διοργάνωσης που δεν θέλουν... φανατικά οι κάτοικοι της πόλης. Μόνο το κόστος της διεκδίκησης είναι μεγάλο και παρά τους συναισθηματισμούς των Αμερικανών, η ΔΟΕ δεν έχει καμιά υποχρέωση να αναθέσει τους Αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 1996 στην Ατλάντα, ενώ το 2002 ακολούθησε το "φιάσκο" των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σολτ Λέικ Σίτι.

" Καταλήξαμε σε αμοιβαία συμφωνία για να αποσύρουμε την υποψηφιότητα της Βοστόνης από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων", αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής Ολυμπιακής επιτροπής, Σκοτ Μπλάκμουν. Άνοιξε την πόρτα σε άλλες υποψήφιες πόλεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρτσέτι, ανακοίνωσε πως η "πόλη των αγγέλων" είναι η ιδανική οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων και κάλεσε την αμερικανική Ολυμπιακή επιτροπή να συζητήσουν, άφησε όμως να εννοηθεί πως εκείνος θα ορίσει τους όρους.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας στη ΔΟΕ εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το Παρίσι που θεωρείται ήδη ως το πρώτο φαβορί, η Ρώμη και η Βουδαπέστη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να διεκδικήσουν το χρίσμα. Το Μπακού θέλει τους Αγώνες, ενώ το Τορόντο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδιαφέρεται για τη διοργάνωση σύμφωνα με την εκτίμηση του επικεφαλής της καναδικής Ολυμπιακής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ