ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φελπς: Νιώθω πιο δυνατός από ό,τι στο Λονδίνο

Φελπς: Νιώθω πιο δυνατός από ό,τι στο Λονδίνο

Ο Μάικλ Φέλπς, σε συνέντευξη του σε ιταλικό μέσο, δήλωσε ότι νιώθει πιο δυνατός από την προηγούμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι περιμένει πώς και πώς την κούρσα των 100μ. πεταλούδα.

Παρά το γεγονός πως μετά την Ολυμπιάδα του Λονδίνου ο Μάικλ Φέλπς δήλωσε πως θα σταματήσει την καριέρα του, ανακάλεσε την απόφαση του τον Απρίλιο του 2014 και σήμερα είναι έτοιμος να προσθέσει και άλλα Ολυμπιακά μετάλλια στο λαιμό του.

"Η σφαίρα από τη Βαλτιμόρη" παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport και μίλησε για τη συμμετοχή του στο Ρίο, τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στις πισίνες καθώς και τα σχέδια του για την επόμενη μέρα.

Για την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϊ ανέφερε: " Θυμάμαι να κάθομαι δίπλα στον κόουτς Μπομπ Μπάουμαν και να του λέω ότι θέλω να αλλάξω την ιστορία του αθλήματος, όπως έκανε ο Μάικλ Τζόρνταν στο μπάσκετ", για να συμπληρώσει, δείχνοντας τη μεγάλη του δίψα για νέες διακρίσεις "' έχω κάνει αρκετά αλλά όχι όλα όσα θα ήθελα, ειδικά από τη στιγμή που νιώθω ξανά σαν παιδί".

Σε ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου για το πως νιώθει που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 31 του χρόνια (ηλικία προχωρημένη για πρωταθλητή κολύμβησης) απάντησε: " Νιώθω πιο δυνατός από ό,τι ήμουν στο Λονδίνο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά". Δήλωσε πως δεν θέλει να χάσει με τίποτα στα 100μ. πεταλούδας καθώς "είναι μια κούρσα που σπάνια χάνω".

Αναφορικά με τους στόχους του στο Ρίο σημείωσε: " Είμαι πολύ αποφασισμένος. Θέλω να ανέβω στο βάθρο των νικητών σε κάθε κούρσα που θα αγωνιστώ και να πετύχω τους καλύτερους χρόνους που μπορώ καθώς αυτή είναι η τελευταία Ολυμπιάδα για μένα. Δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου έχοντας ηττηθεί, έστω κι αν υπάρχουν νεότεροι από μένα κολυμβητές."

Για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στις πισίνες σχολίασε: " Είναι αλήθεια ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να κολυμπώ μετά τα 30 μου, το κάνω για μένα και για να δω κατά πόσο μπορώ να ανταποκριθώ απέναντι στον πολύ υψηλό ανταγωνισμό που υπάρχει".

Ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε το σκάνδαλο που τον ταλαιπώρησε το μακρινό 2009, όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία που τον έδειχνε να καπνίζει από ένα μπονγκ (το λεγόμενο σκάνδαλο pipe scandal) και ο Φελπς έριξε τις "μπηχτές" του: " Αν ήμουν γεννημένος στη Τζαμάικα δεν θα δημιουργούνταν τόσο μεγάλο ζήτημα. Αυτό όμως με έκανε να ωριμάσω. Έχω κάθε δικαίωμα να κάνω λάθη, έχω πληρώσει και έχω απολογηθεί για το συγκεκριμένο".

Τέλος, ο μεγαλύτερος κάτοχος μεταλλίων στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρθηκε στη μετά το Ρίο εποχή. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει μακριά από τις πισίνες, αλλά μάλλον θα βρίσκεται έξω από αυτές για να βοηθάει τους νεότερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ