ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εύκολο έργο για Αυστραλία και Σερβία

Εύκολο έργο για Αυστραλία και Σερβία

Η Αυστραλία και η Σερβία έκαναν αυτό που έπρεπε απέναντι σε Βενεζουέλα και Κίνα, καταλήγοντας στη δεύτερη και την τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Όλα τα σενάρια για τους αντιπάλους των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γαλλίας και Σερβίας στους "8".

Το παιχνίδι με την Κίνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τη Σερβία, η οποία ήθελε απλά να προσθέσει μία ξεκούραστη νίκη στο ενεργητικό της, πριν τον κρίσιμο προημιτελικό. Όπως κι έγινε, αφού η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς συνέτριψε την Κίνα με +34 (94-60), δίχως να αγχωθεί σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης.

Από το β' δεκάλεπτο κι έπειτα άλλωστε, οι παίκτες των "όρλοβι" επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, παρά το γεγονός πως ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού προτίμησε να ξεκουράσει τα λεγόμενα "μεγάλα ονόματα" της ομάδας του. Ακόμη κι έτσι, οι "παγκίτες" τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, με τους Νίκολα Κάλινιτς (15π.) και Μίλαν Μάτσβαν (11π.) να κάνουν εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ και μαζί με τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (19π.) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (11π.) να αποτελούν την αιχμή του δόρατος.

Η Σερβία προκρίθηκε έτσι ως τέταρτη από τον όμιλό της και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο στη φάση των "8", γνωρίζοντας πως αυτός κατά πάσα θα προκύψει από το δίλημμα "Αργεντινή ή Λιθουανία".

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 43-28, 78-43, 94-60.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 7 (1), Σιμόνοβιτς 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 19 (5), Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 15 (1), Νέντοβιτς 6 (2), Μπίρσεβιτς, Ραντούλιτσα 11, Γιόκιτς 8, Στίματς 7, Γιόβιτς 2, Μάτσβαν 11 (2).

ΚΙΝΑ (Γκονγκ): Σούι, Γκούο 8, Ντινγκ 3 (1), Ζάι 11 (3), Ζου Π. 4, Γι 20, Λι 3 (1), Ζου Γ. 4, Ζου Κ. 3, Ουάνγκ 4.

Έπαιξε όσο έπρεπε η Αυστραλία

Με τον Πάτι Μιλς να μένει στον πάγκο για να ξεκουραστεί, η Αυστραλία πήρε τη νίκη απέναντι στη Βενεζουέλα (81-56) παίζοντας όσο... χρειαζόταν, για να τα καταφέρει. Οι "Boomers" δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους για τρία δεκάλεπτα, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που απασχολούσε τον Αντρέι Λεϊμάνις, ο οποίος ήθελε βασικά να δώσει "ανάσες" στους παίκτες που "τράβηξαν κουπί" στα προηγούμενα παιχνίδια, εν όψει των προημιτελικών.

Η ευστοχία από την περιφέρεια (8/19 - 42.1%) σε συνδυασμό με την κυριαρχία στα ριμπάουντ (45 έναντι 25) έκαναν πάντως τη διαφορά, με την Αυστραλία να "πατάει το γκάζι" στο τελευταίο δεκάλεπτο, οπότε και μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Εξ ου το τελικό +25 (81-56), που έφερε και τυπικώς την ομάδα από την Ωκεανία στη δεύτερη θέση του α' ομίλου, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ που νωρίτερα επιβλήθηκαν δύσκολα της Γαλλίας .

Τα δεκάλεπτα: 16-6, 32-25, 53-43, 81-56.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Λεμάνις): Γκούλντινγκ 22 (4), Μπόγκουτ 10, Ίνγκλις 11 (1), Ντελαβεντόβα, Μπρόκχοφ 10 (2), Μπέρστοου, Λις 4, Μπέινς 8, Άντερσεν 8, Μότουμ 5, Μάρτιν.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Γκαρσία): Ετσενίκε, Λιούις, Μαριάγκα, Βάργκας Γκ. 6, Κοχ 9, Κουμπιλάν 10 (2), Βάργκας Χ. 2, Ρουίς 4, Γκρατερόλ 9 (1), Γκιλέν, Πέρες 12 (2), Κολμενάρες 4.

Η τελική κατάταξη στον α' όμιλο

1. ΗΠΑ 10 (5-0)

2. Αυστραλία 9 (4-1)

3. Γαλλία 8 (3-2)

4. Σερβία 7 (2-3)

---------------

5. Βενεζουέλα 6 (1-4)

6. Κίνα 5 (0-5)

Αναλυτικά τα σενάρια για τον β' όμιλο

Η κατάταξη

1. Αργεντινή 3-1

2. Λιθουανία 3-1

3. Ισπανία 2-2

4. Κροατία 2-2

--------------

5. Βραζιλία 1-3

6. Νιγηρία 1-3

Η τελευταία αγωνιστική:

Νιγηρία - Βραζιλία

Ισπανία - Αργεντινή

Λιθουανία - Κροατία

Λιθουανία: Με νίκη είναι σίγουρα πρώτη. Από εκεί και πέρα έρχεται δεύτερη αν χάσει από την Κροατία ως 8 πόντους και κερδίσει η Ισπανία. Μπορεί όμως να καταλήξει 3η αν χάσει από την Κροατία και νικήσει η Αργεντινή την Ισπανία. Το χειρότερο σενάριο για αυτή είναι η 4η θέση στην οποία θα καταλήξει αν χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων από την Κροατία και νικήσει η Ισπανία.

Αργεντινή: Είναι πρώτη αν νικήσει την Ισπανία και η Λιθουανία ηττηθεί από την Κροατία. Αν κερδίσει το δικό της παιχνίδι η χειρότερη θέση που καταλαμβάνει είναι η 2η (αν δηλαδή κερδίσει και η Λιθουανία). Από εκεί και πέρα αν χάσει έρχεται 3η.

Κροατία: Η Κροατία προκρίνεται σε όλα τα σενάρια που νικήσει, αλλά και σε ένα σενάριο αν χάσει (να νικήσει η Βραζιλία και η Λιθουανία - αφήνοντας έξω τη Βραζιλία). Από εκεί και πέρα η καλύτερη θέση που καταλαμβάνει είναι η 2η (δική της νίκη και νίκη της Αργεντινής), ή με δική της νίκη πάνω από 8 πόντους και νίκη της Ισπανίας. Διαφορετικά με νίκη είναι 4η.

Ισπανία: Υπάρχει μόνο ένα σενάριο να μείνει εκτός: να χάσει από την Αργεντινή, η Βραζιλία να νικήσει την Νιγηρία κι η Κροατία τη Λιθουανία. Σε όλα τα άλλα σενάρια προκρίνεται. Όσο για τη θέση της; Αν νικήσει την Αργεντινή μπορεί να τερματίσει πρώτη (σε τετραπλή ισοβαθμία που προκύπτει με νίκη της Κροατίας), ή δεύτερη αν η νικήσει η Λιθουανία. Σε περίπτωση ήττας έρχεται 3η αν κερδίσουν οι Λιθουανοί. Από εκεί και πέρα έρχεται 4η αν νικήσει η Νιγηρία και η Κροατία.

Βραζιλία: Τα πράγματα είναι δύσκολα για τη Βραζιλία που πλέον χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Χρειάζεται δική της νίκη και νίκη της Αργεντινής.

Νιγηρία: Προκρίνεται με συνδυασμό αποτελέσματων. Πρέπει να κερδίσει το δικό της παιχνίδι και να νικήσει ακόμη η Λιθουανία για να καταφέρει να ισοβαθμίσει με την Κροατία και να την αφήσει εκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ