ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εύκολη νίκη και δεύτερη θέση για Ισπανία

Εύκολη νίκη και δεύτερη θέση για Ισπανία

Η Ισπανία επέστρεψε... για τα καλά, συνέτριψε την Αργεντινή (92-73) και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλό της. Με Γαλλία στους "8" η "φούρια ρόχα". Αποκλείστηκε η Βραζιλία (VIDEOS).

Αφού πρώτα κέρδισε με +50 (109-59) τη Λιθουανία, αποδεικνύοντας πως είναι "εδώ", ακολούθως πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στην Αργεντινή (92-73). Η Ισπανία έχει βρει -για τα καλά- τον καλό της εαυτό, δημιουργώντας πλέον νικηφόρο σερί, αφού αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική της επιτυχία. Ο χαρακτήρας "τελικού" που είχε ο αγώνας με την "αλμπισελέστε" (σ.σ.: αν έχανε, έμενε εκτός προημιτελικών) έδωσε την αφορμή για εντυπωσιακή εμφάνιση στους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο, οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις... πέντε λεπτά για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που πέρασε από το -8 (0-8) του 2ου λεπτού μέχρι το νταμπλ σκορ (22-11) του 7ου λεπτού. Ο Μανού Τζινόμπιλι ήταν αυτός έφερε την Αργεντινή μπροστά στο σκορ στην εκκίνηση της αναμέτρησης, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, την ώρα που η Ισπανία στηριζόταν είτε στον Πάου Γκασόλ, είτε στον Ρούντι Φερνάντεθ.

Οι περισσότερες επιλογές που είχε η "φούρια ρόχα" στην πορεία της αναμέτρησης αποδείχθηκαν το σημείο - κλειδί του αγώνα, τόσο γιατί η άμυνα της Αργεντινής δεν μπορούσε να... ησυχάσει από την δράση των αντίπαλων περιφερειακών, όσο και γιατί μόλις ο Μανού Τζινόμπιλι σταμάτησε να βλέπει το ισπανικό καλάθι σαν βαρέλι, όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ισπανία. Το τελικό +19 (93-74) ήρθε απολύτως φυσιολογικά, ειδικά αν κρίνουμε τη διαφορά που υπήρχε τόσο στα ποσοστά ευστοχίας εντός παιδιάς (32/66 - 48% έναντι 23/64 - 36%) όσο και σε ριμπάουντ (44 έναντι 31) και ασίστ (21 έναντι 9).

Βέβαια ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ξέφυγε από τη γενικότερη... ηρεμία της ομάδας του, μιας και αποβλήθηκε δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές μέσα σε μόλις 7'' . Πως τα κατάφερε; Ιδού!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Ρούντι Φερνάντεθ (23π. με 8/10 σουτ), με τον Πάου Γκασόλ (19π., 13ριμπ.) να ακολουθεί και τους Σέρχιο Γιουλ (10π.) και Νίκολα Μίροτιτς (10π.) να είναι οι έτεροι "διψήφιοι". Για την Αργεντινή, ηγήθηκαν οι Νίκολας Λαπροβίτολα (21π.), Μανού Τζινόμπιλι (16π.) και Φακούντο Καμπάσο (10π.), την ώρα που ο Λουίς Σκόλα δεν πήρε προσπάθειες (6π. με 2/6 σουτ), όπως κι ο Αντρές Νοτσιόνι (6π. με 2/7 σουτ).

Ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν έμεινε βέβαια μόνο στα αγωνιστικά του καθήκοντα, αφού στη διάρκεια του β' δεκαλέπτου ανέλαβε και... προπονητικά, αφήνοντας στην άκρη τον Σέρτζιο Σκαριόλο .

Μέσα σε όλα, η νίκη της Ισπανίας επί της Αργεντινής έφερε τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, που είχε ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκη της "αλμπισελέστε" . Παρεμπιπτόντως, στους "8" η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα συναντήσει τη Γαλλία, στο remake του περσινού ημιτελικού του Eurobasket. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αποκλείεται (σε περίπτωση νίκης της Ισπανίας στα προημιτελικά) να έχουμε... μονομαχία της "φούρια ρόχα" με τις ΗΠΑ στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-35, 71-47, 92-73.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκασόλ 19 (1 τρίπ., 13 ριμπ.), Φερνάντεθ 23 (4), Ροντρίγκεθ 5 (1), Ναβάρο 6 (1), Ρέγιες 5, Κλαβέρ, Ερνανγκόμεθ 4, Αμπρίνες 2, Γιουλ 10, Μίροτιτς 10 (2), Ρούμπιο 2.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 7 (1), Τζινόμπιλι 15 (4), Καμπάσο 10 (1), Λαπροβίτολα 21 (1 τρίπ., 5/14 σουτ, 10/11 βολ.), Μπρουσίνο 2, Ντελφίνο 1, Ντέλια 2, Νοτσιόνι 6, Ντεκ, Μαϊνόλντι 6, Γκαρίνο, Ακούνα 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ