ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμασίες για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας

Ετοιμασίες για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας

Με την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας "Ρίο 2016", που θα γίνειστις 21 Απριλίου, ξεκίνησε η ημέρα για τους μαθητές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και όλου του Νομού Ηλείας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί οργάνωσαν τον στολισμό των σχολικών τους μονάδων με θέμα τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια από τις δράσεις Ολυμπιακής Παιδείας που ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), την κατασκευή των Ολυμπιακών Κύκλων από ανακυκλώσιμα καπάκια, τα οποία θα διατεθούν κατόπιν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Οι εντυπωσιακές κατασκευές των μαθητών κοσμούν πλέον τις αυλές των σχολείων, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης.

Κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝ.Ο.Α. με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά», βρέθηκε η Αργυρή Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη και η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Δεββές, Πέτρος Γιαννακόπουλος, Νίκος Μαρούδας, η Πρόεδρος Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης Ρόη Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Πάνος Κανελλάκης και ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος.

Η κα Ιλεάνα Κλοκώνη σχεδίασετη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, στην οποία τα παιδιά κήρυξαν την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης και ευθύς ξεκίνησε ο στολισμός των σχολείων με μεγάλο πρωταγωνιστή τοεκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας«Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία. προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».

Σύσσωμες οι σχολικές μονάδες του Νομού Ηλείας συμμετέχουν από χθεςσε όλες τις δράσεις Ολυμπιακής Παιδείας, που σχεδίασε και ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημίας της χώρας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι δράσεις θα κορυφωθούν από τις 12 έως 19 Απριλίου 2016, κατά την επετειακή εβδομάδα εκδηλώσεων στο κέντρο τηςΑρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «1936 - 2016: 80 Χρόνια Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ