ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έσωσε τη Σερβία ο Φιλίποβιτς, 13-13 με την Ουγγαρία

Έσωσε τη Σερβία ο Φιλίποβιτς, 13-13 με την Ουγγαρία

Η Ουγγαρία προηγήθηκε ακόμα και με τέσσερα γκολ επί των Σέρβων, αλλά ο Φιλίποβιτς με γκολ στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 13-13.

Με τον καλύτερο τρόπο για τους φίλους του αθλήματος ξεκίνησε το τουρνουά πόλο των ανδρών. Σερβία και Ουγγαρία έδωσαν ένα ρεσιτάλ με τους Μαγυάρους να είναι μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Φιλίποβιτς με γκολ στο τέλος χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους "πλάβι".

Στο μεγάλο ντέρμπι του Α΄ ομίλου, στον οποίο μετέχει και η ελληνική ομάδα, οι πρωταθλητές κόσμου εμφανίστηκαν μάλλον χαλαροί και άνευροι, τουλάχιστον στο α΄ ημίχρονο και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (10-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου).

Με την είσοδο του Γκόικο Πιγέτλοβιτς κάτω από τα δοκάρια και βελτιωμένη άμυνα, οι Σέρβοι επέστρεψαν και τελικά πήραν το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο τέταρτο γκολ του Φιλίποβιτς (στον παραπάνω), 4΄΄πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Χοσνιάνσκι με τρία γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μαγυάρων, που στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν εννέα γκολ με εννέα διαφορετικούς παίκτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία είναι ο επόμενος αντίπαλος της εθνικής, τη Δευτέρα στις 15:00, ενώ μετά την ελληνική ομάδα περιμένει η Ουγγαρία (Τετάρτη 10/8, 16:20).

Σερβία - Ουγγαρία 13-13

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-4, 3-2, 4-2

Σερβία: Ραντέλοβιτς 1, Τσουκ 2, Νίκιτς 2, Φιλίποβιτς 3, Μάντιτς 1, Πιγέτλοβιτς 2, Γιάκσιτς 1, Μίτροβιτς 1

Ουγγαρία: Έρντελι 1, Βάμος 2, Σίβος 1, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ντένες Βάργκα 2, Ζαλάνκι 1, Μάνχερτζ 1, Χοσνιάκι 3, Κις 1

Σπουδαία νίκη για Βραζιλία

Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί κομβική στη μάχη για πρόκριση στην 8άδα πέτυχε η Βραζιλία στην πρεμιέρα του Α' Ομίλου, στον οποίο μετέχει και η Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Ράτκο Ρούντιτς, επικράτησε 8-7 της Αυστραλίας, καθώς πήρε από την αρχή "κεφάλι" στο σκορ και διατήρησε ένα προβάδισμα 1-2 τερμάτων μέχρι τη λήξη, παίζοντας καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενη στην επίθεση τις αποβολές που κέρδισε.

Βραζιλία - Αυστραλία 8-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-2, 1-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ