ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έστειλαν σπίτι του τον Ελ Σεχαμπί

Έστειλαν σπίτι του τον Ελ Σεχαμπί

Οι επικεφαλής της Ολυμπιακής ομάδας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι απέβαλλαν τον τζουντόκα, Ισλάμ Ελ Σεχαμπί, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε αντίπαλο του.

Μια τέτοια προσβολή στις αξίες του Ολυμπισμού, δεν έπρεπε να μείνει ατιμώρητη. Και δεν έμεινε! Ο Αιγύπτιος τζουντόκα, Ισλάμ Ελ Σεχαμπί πήρε το αεροπλάνο για... Κάιρο, μετά την απαράδεκτη ενέργειά του να αρνηθεί χειραψία στον Ισραηλινό, Ορ Σασόν.

Σ΄ένα στιγμιότυπο που έκανε το γύρο του κόσμου και αμαύρωσε το τουρνουά τζούντο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο νικητής Σασόν έδωσε το χέρι του στον ηττημένο Ελ Σεχαμπί, ο οποίος αδιοαφόρησε επιδεικτικά. Σήμερα, οι επικεφαλής της Ολυμπιακής ομάδας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι έστειλαν τον αθλητή πίσω στην πατρίδα του, και επίσης ότι δέχθηκε επίπληξη από τη ΔΟΕ για τη συμπεριφορά του.

Θα περιμένε κανείς πως ο Ισλάμ Ελ Σεχαμπί θα ζητούσε τουλάχιστον συγγνώμη, όταν πληροφορήθηκε ότι η ολυμπιακή επιτροπή της Αιγύπτου τον έστειλε... σπίτι του. Ομως, δείχνει αμετανόητος για την ενέργειά του να αποφύγει τη χειραψία με τον Ισραηλινό Ορ Σασόν, μετά τον αγώνα τους για τα +100κ. τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων.

" Η χειραψία με τον αντίπαλό σου δεν είναι μια υποχρέωση καταγεγραμμένη στους κανονισμούς του τζούντο. Γίνεται μεταξύ φίλων κι αυτός δεν είναι φίλος μου. Δεν έχω πρόβλημα με τους Εβραίους ή οποιονδήποτε πιστεύει κάτι διαφορετικά από εμένα. Ομως, για προσωπικούς λόγους, δεν είναι δυνατό να μου ζητάτε να σφίξω το χέρι οποιουδήποτε από τη συγκεκριμένη χώρα. Ειδικά δε μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Ελ Σεχαμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ