ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτέλους εκλογές στην ΕΟΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε τελικά εκλογές στην ΕΟΕ με τις πλευρές Καπράλου και Κούβελου να τα έχουν βρει έπειτα από κινήσεις του Γιώργου Βασιλειάδη.

Μετά από οκτώ μήνες έντονων αντιπαραθέσεων και δικαστικών διαμαχών φαίνεται ότι τελικά βρέθηκε οριστικά η λύση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Λάμπης Νικολάου παρά την αρχική του άρνηση έστειλε τελικά τις προσκλήσεις στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και την ερχόμενη Παρασκευή (20/10) θα έχουμε τελικά εκλογές στην ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί στις 17.30 με στόχο την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να βάλουν νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές με τον Γιώργο Βασιλειάδη να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε αναλάβει προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα κάτι για το οποίο ήταν ενήμερη και η ΔΟΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αρκετά μυστικά ραντεβού τόσο με τον Σπύρο Καπράλο όσο και Ισίδωρο Κούβελο ξεχωριστά πριν από τις γραπτές δηλώσεις των δύο ανδρών που βγήκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Καθοριστικό ήταν και το προηγούμενο τριήμερο κατά το οποίο οι τρεις άνδρες βρέθηκαν στη Ταραγόνα στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Πάτρας για τους Παράκτιους αγώνες του 2019.

Οι τρεις άνδρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με στόχο να λυθούν οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν, να συμφωνηθεί το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα υπάρξει η επόμενη ημέρα στην ΕΟΕ και όλες οι λεπτομέρειες για τη σύμπραξη των δύο πλευρών.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Σε αυτή τη συνάντηση επήλθε και η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και για αυτό αργά το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε και η σύγκλιση της ολομέλειας από την πλευρά του Λάμπη Νικολάου.

Εκείνο που μοιάζει δεδομένο είναι ότι για πρώτη φορά στο σχήμα της διοίκησης θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος δεν θα κατεβάσει καν ψηφοδέλτιο (το μοναδικό που θα υπάρχει θα είναι αυτό του Σπύρου Καπράλου) όπως είχε ενημερώσει ότι θα πράξει. Συγκεκριμένα, οι θέσει που θα καλυφθούν σίγουρα είναι αυτές του α΄ αντιπροέδρου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στην εξίσωση και αυτή Β΄ αντιπροέδρου.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΔΟΕ μόλις πληροφορήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Γιώργο Βασιλειάδη για τη συμβολή του στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που υπήρχε στην ΕΟΕ.

Τώρα το μόνο που απομένει να δούμε είναι ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τελικά το χρίσμα για τη θέση του Αθανάτου στη ΔΟΕ και που αναμένεται να συμβεί από τον επόμενο χρόνο με τον Σπύρο Καπράλο να είναι το φαβορί.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ