ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέζησε στον Τιτανικό και έγινε Ολυμπιονίκης

Επέζησε στον Τιτανικό και έγινε Ολυμπιονίκης

Η ιστορία του Richard Williams, ο οποίος αφού έδωσε μάχη επιβίωσης στο ναυάγιο του Τιτανικού, χρίστηκε χρυσός Ολυμπιονίκης μετά από 12 χρόνια στο Παρίσι!

Ο Αμερικανός Richard "Dick" Norris II Williams ταξίδευε στα 21 του στην πρώτη θέση του Τιτανικού μαζί με τον πατέρα του, Charles Duane Williams ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο. Είχε ξεκινήσει από τη Γενεύη (όπου και γεννήθηκε) με προορισμό το Radnor για να πάρει μέρος σε τουρνουά τένις στης ΗΠΑ, λίγο πριν σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Λίγο μετά τη σύγκρουση, σαν σήμερα στις 14 Απριλίου 1912*, διέσωσε έναν επιβάτη από την καμπίνα του, σπάζοντας την πόρτα που είχε κολλήσει.

Ο αστικός μύθος θέλει ένα μέλος του πληρώματος να τον απειλεί ότι θα τον αναφέρει γιατί κατέστρεψε μέρος του πλοίου! Η συγκεκριμένη σκηνή μεταφέρθηκε και στην ταινία του James Cameron για το διάσημο ναυάγιο, το 1997.

Ο Williams παρέμεινε στον Τιτανικό μέχρι και λίγα λεπτά πριν τη βύθισή του, όταν ένα κύμα τον παρέσυρε στη θάλασσα μαζί με άλλους επιβάτες. Κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την πρώτη πτυσσόμενη σωσίβια λέμβο (Collapsible A Lifeboat) στην οποία ανέβηκε μετά από λίγη ώρα παραμονής στα παγωμένα νερά.

Στη συνέχεια οι επιζώντες της 'Collapsible A Lifeboat', μεταφέρθηκαν στην 'Lifeboat 14' η οποία είχε επιστρέψει στο ναυάγιο για να περισυλλέξει όσους ζούσαν ακόμα.

Επέζησε στον Τιτανικό και έγινε Ολυμπιονίκης

Η 'Lifeboat 14' (δεξιά) πλησιάζοντας το Carpathia στις 15 Απριλίου

Ωστόσο για αρκετές ώρες, όσες παρέμεινε στην 'Collapsible A Lifeboat' τα πόδια του είχαν επαφή με τα κρύα νερά του Βόρειου Ατλαντικού. Υπέφερε από σοβαρά κρυοπαγήματα σε σημείο ο γιατρός του Carpathia που τον εξέτασε, να του συστήσει ακρωτηριασμό για να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης. Ο Williams αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να τελειώσει τόσο νωρίς και τόσο άδοξα η καριέρα του στο τένις.

Επέζησε στον Τιτανικό και έγινε Ολυμπιονίκης

Πάλεψε να επουλώσει τις πληγές του και όχι μόνο κατάφερε να βγει νικητής σε αυτή την μάχη, αλλά έκανε το όνειρό του πράξη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι, έβαλε στο στήθος το χρυσό μετάλλιο στο μικτό όπου, μαζί με την Hazel Wightman, άφησε στη δεύτερη θέση τη Β' ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Richard Williams, μεταξύ άλλων, κατέκτησε στο μονό δύο φορές το US Open (1914, 1916), ήταν στα ημιτελικά του Wimbledon το 1924 και στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Στο διπλό πήρε το Wimbledon (1920) και το US Open (1925, 1926), ενώ στο μικτό κατέκτησε και το US Open (1912).

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, στις 2 Ιουνίου 1968.

* O Tιτανικός χτύπησε σε παγόβουνο, στο παρθενικό του ταξίδι, στις 14 Απριλίου 1912 στις 23:40 (ώρα πλοίου) και βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά αργότερα, παίρνοντας μαζί του περισσότερες από 1.500 ψυχές.

Πηγές: sports-reference.com, titanicpages.com, encyclopedia-titanica.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ