ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανεκλογή Καπράλου στην ΕΟΕ

Επανεκλογή Καπράλου στην ΕΟΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Καπράλος επανεκλέχθηκε στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της Ολομέλειας τον ψήφισαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού τα 14 μέλη, εκ των 27 που είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, παρευρέθηκαν στα γραφεία της ΕΟΕ ανανέωσαν τη θητεία του.

Αυτό ήταν και το απόλυτα φυσιολογικό σενάριο αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει στη διαδικασία πήραν μέρος μόνο όσοι ήταν υπέρ της πλευράς του Σπύρου Καπράλου. Τα 13 μέλη που αναμενόταν να υποστηρίξουν την πλευρά Κούβελου δεν παρευρέθηκαν στην Ολομέλεια.

Ήδη, η πλευρά Κούβελου αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας και δεν την αναγνωρίζει.

Τα μέλη που παρευρέθηκαν και ψήφισαν στη διαδικασία:

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης: Σπύρος Καπράλος

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Βαγγέλης Γραμμένος

ΣΕΓΑΣ: Ξένια Αργειτάκη

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Θανάσης Βασιλειάδης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Μανώλης Κολυμπάδης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας: Γιάννης Καρράς (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων: Βασίλειος Κατσώρας

Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ: Αντώνιος Νικολόπουλος (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: Ιάκωβος Φιλιππούσης

Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Μανώλης Κατσιαδάκης (πρόεδρος)

Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου: Γιώργος Αλικάκος (Γενικός Γραμματέας)

Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο: Μιχάλη Φυσεντζίδη (Γενικός Γραμματέας)

Ελληνικής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Αριστείδης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος)

Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος: Παύλος Κανελλάκης (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αν μη τι άλλο επεισοδιακή ήταν η εκλογική διαδικασία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους, ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο "Ωνάσειο".

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε στον πρόεδρο της εκλογικής διαδικασίας, Λάμπη Νικολάου, να ζητήσει την αναβολή των εκλογών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Δευτέρας (6/2). Μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ ώστε να μην παρευρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας (6/2) στα γραφεία.

Λίγο αργότερα όμως υπήρξε νέα ενημέρωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προς τα μέλη της να παρευρεθούν κανονικά στα γραφεία στις 17.00. Κατά την προσέλευση του ο Λάμπης Νικολάου επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές, όμως σε αυτό ήταν αντίθετη η πλευρά του Σπύρου Καπράλου.

Βασιζόμενη στο καταστατικό το οποίο δεν προβλέπει αναβολή των εκλογών τόνισε ότι υπεύθυνη για την απόφαση αναβολής ή μη της εκλογικής διαδικασίας είναι μόνο η Ολομέλεια. Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν εκπρόσωποι από 14 Ομοσπονδίες, από το σύνολο των 27, προσκείμενες όλες στην πλευρά Καπράλου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση του Λάμπη Νικολάου ο οποίος αποχώρησε από την διαδικασία η οποία τελικά έγινε με τον Παύλο Κανελλάκη (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ) να αναλαμβάνει τη θέση του.

Το ντέρμπι είχε ξεκινήσει πάντως νωρίτερα σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα του Νίκου Τσώνη για τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ όσο και αυτά του Θάνου Τερζή για τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας απορρίφθηκαν.

Για την Ομοσπονδία του στίβου εκπρόσωπος είχε εκλεχθεί ο εκλιπών Γιάννης Σταματόπουλος και τη θέση του αναμενόταν να πάρει η Ξένια Αργειτάκη η οποία ήταν αναπληρωματική. Ωστόσο, ο τρίτος της ψηφοφορίας Νίκος Τσώνης προσέφυγε στα δικαστήρια όπου τελικά δεν δικαιώθηκε.

Μία από τα ίδια είχαμε και στην ποδηλασία. Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θάνος Τερζής, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Ιάκωβου Φιλιππούση με τον συνεργάτη του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να δικαιώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στον "αέρα" οι εκλογές της ΕΟΕ
Γίνονται κανονικά οι εκλογές στην ΕΟΕ
Καπράλος εναντίον Κούβελου με φόντο τους "αθανάτους" της ΔΟΕ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ