ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση με τις αποστολές του Λιβάνου και του Ισραήλ

Ένταση με τις αποστολές του Λιβάνου και του Ισραήλ

Ένταση υπήρξε ανάμεσα στις αποστολές του Λιβάνου και του Ισραήλ πριν την έναρξη της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καμία διπλωματική επαφή δεν έχουν ως χώρες ο Λίβανος και το Ισραήλ και αυτό όπως αποδείχθηκε στο Ρίο έχει περάσει και στο αθλητικό κομμάτι. Οι δύο αποστολές ήταν να ταξιδέψουν με το ίδιο λεωφορείο από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι το Μαρακανά.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε ποτέ και οι δύο χώρες μετακινήθηκαν ξεχωριστά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η αποστολή του Λιβάνου είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο όταν είδε εκείνη του Ισραήλ να πλησιάζει για να μπει και εκείνη στο ίδιο όχημα.

Ο πρόεδρος της αποστολής του Λιβάνου Σαλίμ Νίκολας σε δηλώσεις του στο AFP τόνισε πως απαίτησε να παραμείνουν κλειστές οι πόρτες του λεωφορείου για τους Ισραηλινούς όμως εκείνοι επέμεναν να επιβιβαστούν. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησαν ήταν το σχόλιο του Ισραηλινού ιστιοπλόου, Ούντι Γκαλ στο Facebook. "Αν οι Λιβανέζοι αρνηθούν να μείνουν μαζί μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο λεωφορείο".

Τελικά οι δύο αποστολές μετέβησαν στο Μαρακανά με ξεχωριστά λεωφορεία με τον Γκαλ να γράφει: "Πως είναι δυνατόν να αφήνουν κάτι τέτοιο να συμβεί στην αρχή τον Ολυμπιακών Αγώνων; Δεν είναι αυτό αντίθετο σε όσα αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ