ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εννιά αθλήματα για το 2020 στο Τόκιο

Εννιά αθλήματα για το 2020 στο Τόκιο

Οκτώ διεθνείς ομοσπονδίες κέρδισαν το δικαίωμα να παρουσιάσουν την πρόταση τους, ώστε να συμπεριληφθούν τα αθλήματα τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ατυχώς η διελκυστίνδα δεν θα επιστρέψει άμεσα στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ανακοίνωσε τα εννιά αθλήματα από οκτώ διεθνείς ομοσπονδίες που είναι υποψήφια για να συμπεριληφθούν στη διοργάνωση το 2020.

Πρόκειται για το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, το μπόουλινγκ, το καράτε, τα roller sports, η αναρρίχηση, το σέρφινγκ και το wushu. Οι ομοσπονδίες θα κάνουν την παρουσίαση τους στο Τόκιο στις αρχές του Αύγουστου.

Η οργανωτική επιτροπή "Τόκιο 2020" θα ανακοινώσει πόσα από αυτά τα αθλήματα, ίσως και κανένα προτείνει να μπουν στο πρόγραμμα μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου. Την τελική απόφαση θα πάρουν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής τον Αύγουστο του 2016.

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ έχουν κοινή υποψηφιότητα. Οι Ιάπωνες έχουν μεγάλη παράδοση. Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ μαζί με το σκουός διεκδίκησαν την είσοδο τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016, αλλά υπερψιφήστηκε η παραμονή της πάλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ