ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας "γίγαντας" στο Τόκιο

Ένας "γίγαντας" στο Τόκιο

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, Κότζι Μουροφούσι ανέλαβε καθήκοντα αγωνιστικού διευθυντή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Στο Τόκιο έκαναν την αρχή και περιμένουμε να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Οι Ιάπωνες έδωσαν τα κλειδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 σε έναν αθλητή, ανακοινώνοντας την ανάληψη των καθηκόντων του αγωνιστικού διευθυντή από τον Κότζι Μουροφούσι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στη σφυροβολία θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αθλητές, τις εθνικές ομοσπονδίες και την οργανωτική επιτροπή.

" Είχα την τιμή να λάβω μέρος τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το Σίδνεϊ στο 2000 μέχρι το Λονδίνο το 2012, γνωρίζω τι χρειάζεται να γίνει για να απολαύσουν μια ολυμπιακή εμπειρία οι αθλητές", δήλωσε ο 39χρονος Ιάπωνας.

"Οι αθλητές πρέπει να κοιμούνται καλά, να τρώνε σωστά και να μετακινούνται δίχως προβλήματα. Γνωρίζω πως υπάρχουν ορισμένα θέματα με τις εγκαταστάσεις, αλλά η δουλειά μου είναι να βοηθήσω να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές", κατέληξε.

Ο Μουροφούσι συνεχίζει να αγωνίζεται και πρόσφατα κατέκτησε για 20η συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας. Φυσικά το 2020 θα έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ