ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ώρα... Ρίο για την αποστολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ώρα... Ρίο για την αποστολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ρυθμίζει τα ρολόγια της σε... ώρες Ρίο η αποστολή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι ετοιμάζεται ν’ αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ευχές όλων των φίλων του αθλήματος να τη συντροφεύουν. Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές.

Ρυθμίζει τα ρολόγια της σε... ώρες Ρίο η αποστολή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι ετοιμάζεται ν’ αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ευχές όλων των φίλων του αθλήματος να τη συντροφεύουν! Ο Παναγιώτης Γκιώνης ολοκληρώνει αύριο το πρωί την προετοιμασία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στις 4 το πρωί της Κυριακής φεύγει για τη Βραζιλία και το 4ο σερί Ολυμπιακό τουρνουά της καριέρας του. Μαζί του θα βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής και ο αθλητής της εθνικής ομάδας Τάσος Ρηνιώτης, που θα είναι βοηθός προπόνησης.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κορυφαία εκδήλωση επανέλαβε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την προετοιμασία του κι εξέφρασε την αισιοδοξία για βήμα ή βήματα παραπάνω σε σχέση με το Λονδίνο και τον γύρο των "32", όπου είχε σταματήσει. Ο προπονητής του προτιμά να περιμένει την κλήρωση της ερχόμενης Τετάρτης ώστε να εκτιμήσει καλύτερα πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο αθλητής, ενώ ο Ρηνιώτης παρουσιάζεται ενθουσιασμένος που θα ζήσει, έστω κι έξω από τα παραβάν, τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που περιμένει την τριάδα στο Ολυμπιακό Χωριό ως υπαρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής δέχτηκε μία ακόμα μεγάλη τιμή αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Τον ενημέρωσε σήμερα ότι θα του απονείμει το Μετάλλιο της Τιμής σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στο έργο και τους στόχους της Ε.Τ.Τ.U.!

Μετά τα δυνατά καμπ στη Γερμανία και την Πορτογαλία ο Γκιώνης προπονείται από τη Δευτέρα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς στην Αθήνα κάνοντας και λίγη ακόμα δουλειά στη φυσική κατάσταση. Έφτασε πια στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας του και θα την ολοκληρώσει στο Ρίο όπου θα φτάσει το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) μέσω Μαδρίτης. Παράλληλα θα έχει μία εβδομάδα να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πόλης, του γυμναστηρίου και του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς αρχίζει την προσπάθειά του στις 7 Αυγούστου από τον 2ο γύρο.

Γκιώνης: "Θέλω να κάνω κάτι καλό"

"Πλέον δεν μου αρκεί μόνο η συμμετοχή, έχω βάλει στόχο με τον προπονητή μου να κάνουμε κάτι καλό. Χρειάζεται βέβαια, να βρεθώ στην κατάλληλη μέρα, να έχω τύχη κι όπως πάντα παίζει ρόλο και η κλήρωση. Αυτή τη στιγμή σημασία έχει ότι έχω κάνει πολύ σωστή προετοιμασία, νιώθω θαυμάσια με τον εαυτό μου και απόλυτα έτοιμος", τόνισε ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 και πρόσθεσε:

"Κοιτάζω βήμα-βήμα το event, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω αρχικά να επικρατήσω στο ματς του 2ου γύρου, όπου θεωρητικά θα είμαι φαβορί. Μετά που μπαίνουν στο ταμπλό και οι τοπ αθλητές όλα μπορούν να γίνουν αν παίξεις καλά και θα δούμε πού έχω τη δυνατότητα να φτάσω. Σίγουρα το κάτι παραπάνω συγκριτικά με τις προηγούμενες συμμετοχές μου θα είναι η 16άδα, αλλά προσγειωμένος θα προσπαθήσω για όσο μπορώ πιο ψηλά".

Ο Κώστας Βατσακλής δήλωσε χαρούμενος, που θα βρεθεί για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2012 και πρόσθεσε μονάχα ότι "η προετοιμασία πήγε εξαιρετικά και περισσότερα για τους στόχους θα μπορούμε να πούμε μετά την κλήρωση".

Ρηνιώτης: "Θα έχω την χαρά να βοηθήσω έναν τεράστιο αθλητή"

Ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης, φιναλίστ του τελικού του απλού ανδρών στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα ζήσει ξεχωριστή εμπειρία στα 33 του χρόνια και στάθηκε στην πολύ τιμητική κίνηση, που έγινε προς το πρόσωπό του: "Είναι τεράστια τιμή για μένα να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονώ να ζήσω το μεγαλείο αυτής της διοργάνωσης. Θα έχω τη χαρά να βοηθήσω έναν τεράστιο και καταξιωμένο αθλητή, όπως είναι ο Παναγιώτης, με τον οποίο τυγχάνει να είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον ίδιο, τον προπονητή μου τον Κώστα Βατσακλή και την ομοσπονδία, που με επέλεξαν. Μπορεί να μην αγωνίζομαι, αλλά και πάλι η εμπειρία θα είναι σπουδαία, μοναδική. Με την ψυχή μου, με το μυαλό μου και με τις ικανότητές μου εύχομαι να φέρω τύχη στον Παναγιώτη ώστε να εκπληρώσει τους στόχους του", δήλωσε στο Σ.Ε.Φ. ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013.

Στο Ρίο βρίσκεται ήδη από την περασμένη Δευτέρα ο Μανώλης Κολυμπάδης. Θα υποδεχτεί την τριάδα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα την οδηγήσει στο κτίριο 18 του Ολυμπιακού Χωριού, όπου διαμένει γενικά η ελληνική αποστολή. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται κοντά στην έξοδο, αλλά και στο εστιατόριο για λιγότερη ταλαιπωρία και είναι επιλογή, όπως παραδοσιακά έχει αυτό το δικαίωμα τιμής ένεκεν, η Ελλάδα, ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι τελευταίες πληροφορίες από το Χωριό αναφέρουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Τα προβλήματα παραμένουν φυσικά και γι’ αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν στον χώρο συνεργεία, που δουλεύουν πυρετωδώς, όμως τα πράγματα είναι καλύτερα.

Κολυμπάδης: "Μεγάλη έκπληξη και μεγάλη τιμή για μένα"

Στην καθημερινή προσπάθεια ώστε να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή εκκρεμότητα για τους Έλληνες αθλητές (που θα φτάσουν τελικά 97 τον αριθμό) ο υπαρχηγός της αποστολής δέχτηκε σήμερα μία ευχάριστη έκπληξη. Το e-mail από την E.T.T.U., το οποίο υπέγραφε ο γενικός γραμματέας Ρίτσαρντ Σκράτον και ανέφερε ότι "εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του προέδρου Ρόναλντ Κράμερ είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της E.T.T.U. θα σας απονείμει το Σήμα της Τιμής, σε αναγνώριση της πολύχρονης εξαιρετικής συμβολής σας στο έργο της E.T.T.U. και τους στόχους του. Το Σήμα της Τιμής θ’ απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Ένωσης στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 (σ.σ. στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων). Τους θερμούς χαιρετισμούς μας και συγχαρητήρια".

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παραδέχτηκε ότι αιφνιδιάστηκε ευχάριστα και τόνισε από το Ρίο: "Για μένα είναι μεγάλη έκπληξη και συγχρόνως πολύ μεγάλη τιμή. Δεν το περίμενα ούτε με είχε προϊδεάσει κανείς για αυτό. Νομίζω ότι αυτή η διάκριση ανήκει στη μεγάλη οικογένεια της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που τα τελευταία χρόνια δουλεύει σκληρά για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται".

* Κανονικά θ’ αγωνιστούν στο Ολυμπιακό τουρνουά οι τρεις αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που πήραν την πρόκριση. Το γνωστό σκάνδαλο ντόπινγκ, που έχει ξεσπάσει για τη Ρωσία, οδήγησε στα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος ενημέρωσε ότι ο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, η Πολίνα Μικαΐλοβα και η Μαρία Ντόλτζικ πληρούν τις απαιτήσεις. Η έρευνα από την I.T.T.F. περιλάμβανε την ατομική ανάλυση των τεστ έξω από το ρωσικό σύστημα αντι-ντόπινγκ και ήρθε η επιβεβαίωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) ότι κανένας από τους τρεις αθλητές δεν είχαν εμπλακεί στα πορίσματα της McLaren.

* Έτοιμα είναι από την παγκόσμια ομοσπονδία τα βιογραφικά των αθλητών, που θ’ αγωνιστούν στο Riocentro Pavilion 3 και από τις σχετικές δηλωσούλες του Παναγιώτη Γκιώνη αξίζει αναφορά σε τρία σημεία: Στη φιλοσοφία του στον πρωταθλητισμό ότι "τίποτα δεν είναι αδύνατο και ποτέ μην εγκαταλείπεις", στο μότο του γενικά "πάλεψε για τη ζωή" και στην επιθυμία του, μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής καριέρας, να γίνει ένας καλός πατέρας με υγιή οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ