ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βλάχος στο Sport24.gr: "Βαθμός ψυχολογίας!"

Βλάχος στο Sport24.gr: "Βαθμός ψυχολογίας!"
EUROKINISSI

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr μετά την ισοπαλία με τη Σερβία και εξήγησε ότι η Ελλάδα ήθελε μια καλή εμφάνιση μετά το... τίποτα κόντρα στην Ιαπωνία (VIDEO).

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη Σερβία, κοίταξε στα μάτια την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κι, εν τέλει, ήλθε ισόπαλη με 9-9 στην πισίνα του "Maria Lenks Aquatics Centre".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΡΙΟ ΝΤΕ ΖΑΝΕΙΡΟ: Γιάννης Λαμπίρης

Η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πλέον στοχεύει στην πρώτη θέση του ομίλου, την ώρα που οι Σέρβοι παραμένουν χωρίς νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr και παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική άμυνα εγκλώβισε τους Σέρβους.

Η ισοπαλία με τη Σερβία είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα όμως ο τρόπος που εξελίχτηκε το παιχνίδι αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο φινάλε;

"Ήμασταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως η Σερβία είναι μια ομάδα που μέσα σε ένα τρίλεπτο μπορεί να... γυρίσει οποιοδήποτε παιχνίδι, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο! Το γνωρίζαμε καλά ενώ το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος. Αντιδράσαμε κι έτσι ήλθε η ισοπαλία. Πιστεύω ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί σήμερα παίξαμε πραγματικά καλά, είχαμε πάθος, μυαλό, πειθαρχία και προσήλωση σε αυτά που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο παιχνίδι μας. Καταφέραμε να περιορίσουμε μια υπερδύναμη όπως είναι η Σερβία, να την εκνευρίσουμε και να την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός για την πορεία μας".

Είναι κι ένας βαθμός ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας;

"Είναι βαθμός και εμφάνιση ψυχολογίας. Θέλαμε μια καλή εμφάνιση μετά το προχθεσινό... τίποτα που δείξαμε (σ.σ. στο παιχνίδι με την Ιαπωνία)! Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, οι ομάδες εδώ παίζουν στο 100%, σίγουρα θα γίνουν εκπλήξεις όμως εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και το πλάνο μας. Είμαι ευχαριστημένος καθώς μπορούμε να διαχειριστούμε μια κακή μέρα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Τι κρατάμε και τι πετάμε από αυτό το παιχνίδι;

"Κρατάμε την άμυνά μας. Ήταν το δυνατό μας σημείο στο σημερινό παιχνίδι, μια άμυνα που καθήλωσε τους Σέρβους! Δεν θα θέλαμε να κάνουμε 1-2 παιδιάστικα λάθη στο τέλος. Μας πίεσαν οι Σέρβοι και τα κάναμε... Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι αυτό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει δυο βαθμούς, θα μπορούσαμε και... κανέναν. Τελικά, πήραμε έναν και συνεχίζουμε. Σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να ξεχνάμε γρήγορα το κάθε παιχνίδι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ