ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτος ο Κοκκαλάνης ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες

Athletes of the RS:X men event start their race during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 8, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Athletes of the RS:X men event start their race during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 8, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Βύρων Κοκκαλάνης την προσπάθειά του στο Ρίο και βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 4 βαθμούς ποινής. Στην 12η θέση η Σκαρλάτου με 23 βαθμούς ποινής.

Εξαιρετικά μπήκε στον αγώνα του στην κατηγορία RS:X ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος μετά το φινάλε της πρώτης ημέρας και ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες βρίσκεται στην 3η θέση με τέσσερις βαθμούς ποινής, αφού αφαιρείται αυτόματα η χειρότερη θέση για καθέναν από τους ιστιοπλόους που συμμετέχουν.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 2ος στην 1η και στην 2η ιστιοδρομία, αλλά έμεινε 6ος στην 3η και έτσι... έπεσε τρίτος, αν και αρχικά είχε πλασαριστεί στην 2η θέση. Πάντως, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια.

Ο Βρετανός, Νικ Ντέμπσεϊ, που ήταν νικητής στις πρώτες δύο ιστιοδρομίες και δεύτερος στην 3η, προηγείται στη γενική κατάταξη με 2 βαθμούς ποινής, ενώ ακολουθεί ο Ολλανδός, Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, ο οποίος έχει επίσης τέσσερις βαθμούς ποινής, όμως είναι πάνω από τον Κοκκαλάνη, γιατί έχει και μια πρωτιά.

Ο Κύπριος, Ανδρέας Καριόλου, τερμάτισε 16ος στην 3η ιστιοδρομία και στη συνολική κατάταξη βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης, ελπίζοντας να αναρριχηθεί στην συνέχεια και να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός.

Τρίτος ο Κοκκαλάνης ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες

Στην 12η θέση η Σκαρλάτου

Εξάλλου, για τα RS:X γυναικών, είχαμε την Αγγελική Σκαρλάτου να τερματίζει 16η στην 1η ιστιοδρομία, 17η στην 2η ιστιοδρομία και να "ανεβαίνει" 7η στην 3η ιστιοδρομία, βελτιώνοντας την θέση της. Έτσι, η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης με 23 βαθμούς ποινής

Προηγείται η Γαλλίδα νικήτρια της 1ης και της 3ης ιστιοδρομίας, Σαρλίν Πικόν, με 2 βαθμούς, δεύτερη είναι η Ρωσίδα, Στεφανία Ελφούτινα, με 5 βαθμούς ποινής και τρίτη η Ιταλίδα, Φλάβια Ταρταλίνι, με 6 βαθμούς ποινής.

Τρίτος ο Κοκκαλάνης ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες

Άσχημο ξεκίνημα για τον Κοντίδη

Τέλος, μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παύλος Κοντίδης στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του στα Laser. Ο Κύπριος ιστιοπλόος, ο οποίος στο Λονδίνο έγινε ο πρώτος Κύπριος που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα το ασημένιο, ήταν 7ος στην 1η ιστιοδρομία και 31ος στην 2η.

Έτσι, βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης. Στη γενική προηγείται ο Κροάτης, Τόντσι Στιπάνοβιτς, δεύτερος είναι ο Αργεντινός, Χούλιο Αλσογκαράι και τρίτος ο Ρώσος, Σεργκέι Κομισάροφ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ