ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον τελικό τα κορίτσια του διπλού σκιφ

Στον τελικό τα κορίτσια του διπλού σκιφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη θα βρεθούν στον τελικό του διπλού σκιφ των γυναικών αφού τερμάτισαν πρώτες στη δική τους σειρά!

Αυτά τα κορίτσια έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους! Ένα μόλις χρόνο αφότου έγιναν ζευγάρι η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:51.99 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό (Πέμπτη 11/8, 16.10).

Το ελληνικό δίδυμο όπως συνηθίζει ξεκίνησε συντηρητικά τον αγώνα και στα πρώτα 500μ. ήταν στην τρίτη θέση. Μετά τα 1.000 όμως ανέβαζε στροφές και άρχισε να καταδιώκει τη Λιθουανία που ήταν μέχρι τότε στην πρώτη θέση.

Η απόσταση ανάμεσα στις δύο βάρκες ολοένα και γινόταν μικρότερη με το ελληνικό πλήρωμα να προσπερνά λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό. Δεύτερες τερμάτισαν οι Λιθουανές με 6:52.46 και τρίτη ήταν η βάρκα της Αμερικής με 6:52.92.

Το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά την Πέμπτη (11/8), στις 16:10. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή/Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στον τελικό τα κορίτσια του διπλού σκιφ

Εύκολα η Πολωνία

Στην άλλη ημιτελική σειρά η Πολωνία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 6:50.63 κατέλαβε την πρώτη θέση. Μαζί της στον τελικό θα βρίσκονται τα πληρώματα από τη Μεγάλη Βρετανία 6:52.47 και τη Γαλλία 6:54.34.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στον τελικό τα κορίτσια του διπλού σκιφ

Η ΕΞΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

1η Ημιτελική Σειρά

------------------

ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΣ

1. ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνα Νικολαϊδου/Σοφία Ασουμανάκη 6:51.99.

2. Λιθουανία Ντονάτα Βισταρτάιτε/Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε 6:52.46

3. ΗΠΑ Μέγκαν Ο΄Λίρι/Έλεν Τόμεκ 6.52.92

2η Ημιτελική Σειρά

------------------

ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΣ

1. Πολωνία Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ 6:50.63

2. Μεγάλη Βρετανία Βικτόρια Θόρνλι/Κάθριν Γκρέιντζερ 6:52.47

3. Γαλλία Ελέν Λεφέμπρβ/Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο 6:54.34

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ