ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον τελικό ο Φιλιππίδης

Στον τελικό ο Φιλιππίδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει στα 5.75, που ήταν το όριο, ώστε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ, αφού η δωδεκάδα συμπληρώθηκε στα 5.70, ύψος το οποίο πέρασε με την πρώτη ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μία ακόμα ελληνική παρουσία σε τελικό στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο λόγος για τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος στον προκριματικό του επί κοντώ πέρασε με την πρώτη τα 5.70, ύψος που του αρκούσε ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, που διεξάγεται τα ξημερώματα της Τρίτης (02:35 ώρα Ελλάδος).

Μπορεί το όριο να ήταν στα 5.75, αλλά κανένας αθλητής δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει στο συγκεκριμένο ύψος, αφού μόλις 9 συμμετέχοντες κατάφεραν να περάσουν τα 5.70. Έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός των Πολωνών Σομπέρα και Βοιτσιεχόβσκι και του Γερμανού Χόλτσντεπε.

«Το σημαντικό ήταν να προκριθώ στον τελικό. Ολα πήγαν καλά, ότι κάναμε ήταν πάνω σε αυτό που χρειαζόμασταν για τον τελικό. Τώρα ξεκουραζόμαστε και ξεκινάμε ένα νέο πλάνο. Ο προγραμματισμός της χρονιάς ήταν για το Ρίο, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για το καλύτερο. Το επίπεδο στο επί κοντώ είναι πολύ υψηλό και πιστεύω ότι θα γίνει ένας μεγάλος τελικός» είπε ο Φιλιππίδης στην ΕΡΤ.

Οι 12 του τελικού:

Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.70

Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.70

Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.70

Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.70

Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.70

Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.70

Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.70

Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5.70

Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.70

Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.60

Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) 5.60

Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.60

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ