ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρεβολαράκη: "Να καταφέρω κάτι καλό"

Πρεβολαράκη: "Να καταφέρω κάτι καλό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μαρία Πρεβολαράκη μπαίνει στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων την Πέμπτη (18/8) και στοχεύει να κάνει μια καλή εμφάνιση στην κατηγορία των -53κ. της ελευθέρας πάλης.

Στη μάχη του Ολυμπιακού τουρνουά Πάλης ρίχνεται αύριο η Μαρία Πρεβολαράκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στην κατηγορία των -53κ. και όλοι οι φίλοι του αθλήματος ευελπιστούν να κάνει μία εντυπωσιακή πορεία.

Η Μαρία Πρεβολαράκη και ο προπονητής της Μόισεν Παριγέι μίλησαν στο Πρακτορείο Sport και απέφυγαν να οριοθετήσουν κάποιον στόχο.

«Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά. Εύχομαι να είμαι καλά την ημέρα των αγώνων να έχουμε την τύχη με το μέρος μας για να καταφέρουμε κάτι καλό! Η κάθε κατηγορία στην Πάλη ολοκληρώνεται σε μία ημέρα, επομένως πολλά θα κριθούν ποια αθλήτρια θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση εκείνη την ημέρα» είπε η Μαρία Πρεβολαράκη.

Από την μεριά του ο Μόισεν Παριγέι σχολίασε: «Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, η Μαρία βρίσκετε σε πολύ καλή κατάσταση και ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό, που είχε πριν το χειρουργείο στον αυχένα. Ελπίζω ότι στο Ρίο θα καταφέρει να αποδείξει τι αξίζει και να ανταμειφθεί για ό,τι τράβηξε τον τελευταίο καιρό και τον αγώνα που έδωσε για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Όσο για το τι περιμένει στο Ρίο, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Αφού η Μαρία μετά από ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο -για το άθλημα που κάνει- κατάφερε να επανέλθει τόσο γρήγορα και να πάρει την πρόκριση. Δείχνει ότι το θέλει πάρα πολύ και από την Μαρία μπορώ να περιμένω τα πάντα γιατί έχει φοβερά αποθέματα ψυχής».

Η Μπαμπίτα αντίπαλός της στις "16"

Η Μαρία Πρεβολαράκη στον γύρο των 16 για τα 53 κιλά του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών, θα αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Ρίο.

Η Μπαμπίτα πήρε την πρόκριση από το προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας. Περίοπτη θέση στο βιογραφικό της, έχει η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012, όταν βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών της κατηγορίας των 51 κιλών. Είναι γεννημένη στις 20 Νοεμβρίου 1989.

Εφόσον καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά, η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ θ` αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν)

Η αθλήτρια από την Βενεζουέλα ήταν δεύτερη στο παναμερικανικό προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη Φρίσκο. Πριν το προολυμπιακό τουρνουά, ήταν τρίτη στο παναμερικανικό πρωτάθλημα στα 55 κιλά, ενώ μέσα στο 2016 έχει μετάλλιο στο Grand Prix του Παρισιού όπου κατετάγη 2η. Στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 15η στα 53 κιλά, ενώ δύο μήνες μετά (Νοέμβριος 2015) πήρε την 8η θέση στο Golden Grand Prix.

Όσον αφορά στην Εσόμπε-Τιάκο, ήταν δεύτερη στο κοινό προολυμπιακό τουρνουά Αφρικής-Ωκεανίας. Στο πρωτάθλημα Αφρικής του περασμένου Μαρτίου ήταν 3η στα 55 κιλά, όπως και το 2015.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ