ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πετρούνιας: "Αυτό που ονειρευόμουν"

Πετρούνιας: "Αυτό που ονειρευόμουν"
Πετρούνιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103.3 στο Ρίο, Γιάννη Λαμπίρη, υποστηρίζοντας ότι έγινε αυτό ακριβώς που ονειρευόταν: Αυτή η εκτέλεση, αυτή η βαθμολογία, το χρυσό μετάλλιο.

Ιστορία έγραψε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στον τελικό του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκτέλεσε τρομερό πρόγραμμα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Λίγο μετά την απίθανη εκτέλεσή του μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103.3 στη Βραζιλία, Γιάννη Λαμπίρη.

Αρχικά είπε: "Γενικά, ονειρεύομαι σαν άνθρωπος, αλλά αυτό που συνέβη σήμερα είναι όπως ακριβώς το ονειρευόμουνα, με αυτή την εκτέλεση και αυτό το βαθμό που ονειρευόμουνα. Μου αρέσει να βάζω στόχους και να παλεύω σκληρά γι” αυτό. Είναι από τις καλύτερες εικόνες και εμφανίσεις της καριέρας μου. Είναι αυτό που περίμενα. Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Και τη στιγμή που εκτελούσα το πρόγραμμα σκεφτόμουν ότι μπορώ να βελτιώσω κάποια πράγματα, αλλά αν το γνωρίζετε η ενόργανη είναι ίσως και το άθλημα που περνάς τη μεγαλύτερη πίεση. Γι” αυτό και το δύσκολο στη γυμναστική δεν είναι να κάνεις ασκήσεις, αλλά να κάνεις one show παρόλες αυτές τις πιέσεις".

Για το αν αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο στον πατέρα του, επειδή στην απονομή το έδειξε στον ουρανό: «Και για τον πατέρα μου εκεί ψηλά, και για την Ελλάδα και για τη μητέρα μου που είναι εδώ, και για τον προπονητή μου που έχει πιστέψει σε μένα. Και όπως είπα για όλη την Ελλάδα, γιατί το αξίζει η Ελλάδα».

Για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει τα πάντα: «Το συνειδητοποιώ, αλλά επειδή πάμε step by step με τον προπονητή μου, έτσι έχει έρθει. Δεν κοιτάζουμε το 2024. Υπάρχει πρώτα το 2020. Οταν τελειώσουμε και πάνε όλα καλά, τότε θα ασχοληθούμε με το 2024. Θα δούμε πρώτα το Ευρωπαϊκό, θα τελειώσει, μετά θα κοιτάξουμε το Παγκόσμιο. Είναι αυτό που ονειρευόμουν και δούλεψα για να τα καταφέρω. Νομίζω ότι έχω αρχίσει να χειρίζομαι το γεγονός ότι και οι άλλοι θέλουν να με κερδίσουν και μου κάνει καλό. Σήμερα κατάφερα να το χειριστώ απόλυτα».

Για το αν ένιωσε αγωνία στο πρόγραμμα του Βραζιλιάνου: «Είδα ότι έκανε βήμα στην έξοδο, αλλά και χωρίς βήμα, δεν θα μπορούσε να φτάσει τη βαθμολογία μου».

Για το αν σκέφτεται να κάνει ασφάλεια μετά από τόσα χρυσά που έχει μαζέψει (τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα ολυμπιακό): «Μπορεί να μην είναι σπίτι. Δεν τα έχω σπίτι…» (γέλια)

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας γυμναστικής, Σάκης Βασιλειάδης, δήλωσε για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια: «Με τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορούσε να χάσει με τίποτα. Μας έκανε υπερήφανους ο Λευτέρης. Η επιτυχία αυτή μάς βάζει τη σφραγίδα και μας δείχνει το δρόμο για να συνεχίσουμε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται από πίσω. Είναι δύσκολο άθλημα, θέλει ακριβό εξοπλισμό, αλλά δουλεύουμε πολύ σε αυτό. Εχουμε την τεχνική, ξέρουμε πως να το κάνουμε, ας μας εμπιστευθούν λίγο περισσότερο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ