ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Πελάτης" του Βλαχόπουλου ο Νάγκι

"Πελάτης" του Βλαχόπουλου ο Νάγκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μέσα σε ένα χρόνο έχει βάλει 19 γκολ σε έξι παιχνίδια στον Βίκτορ Νάγκι. (VIDEOS)

Ο Βίκτορ Νάγκι είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Παράλληλα, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο... αντιπαθούς πολίστα στον κόσμο, καθώς είναι εριστικός, φωνάζει και χειρονομεί συνεχώς μέσα στους αγώνες, προσπαθώντας να ανεβάσει τη δική του ψυχολογία, να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του και να εκνευρίσει τους αντιπάλους.

Τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είναι κάποιος... τέρας ψυχραιμίας για να μείνει ανεπηρέαστος από το (κακώς εννοούμενο) σόου του Ούγγρου γκολκίπερ.

Κι όμως, αυτός ο θηριώδης και φωνακλάς τερματοφύλακας έχει βρει το δάσκαλό του στο πρόσωπο ενός... Άγγελου. Ο Βλαχόπουλος, παίκτης εκ φύσεως ήρεμος και χαμηλών τόνων, έχει αποκτήσει... πελατειακή σχέση με τον Νάγκι, τον οποίο νίκησε και σήμερα με σουτ-«τηλεγράφημα» χαρίζοντας στην Εθνική πόλο την ισοπαλία (8-8) απέναντι στην Ουγγαρία, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα για το Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Σημαντικό βεβαίως το τέρμα του Έλληνα περιφερειακού, όχι όμως όσο εκείνο στις 3 Ιουνίου στη Βουδαπέστη, στην εκπνοή του ημιτελικού του Champions League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σολνόκι. Τότε που ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» (και όνομα) εκμεταλλεύθηκε το γέμισμα του Γιώργου Ντόσκα και με ένα... σκαμπίλι στην μπάλα στην εκπνοή έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό. Ο Νάγκι είδε την ιστορία να επαναλαμβάνεται σήμερα και τον Βλαχόπουλο να στερεί από τους Μαγυάρους την πρώτη νίκη τους στο Ρίο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά υδατοσφαίρισης που μία ομάδα αρχίζει τους αγώνες της με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς!

Συνολικά ο Άγγελος Βλαχόπουλος έχει βρει τη φετινή περίοδο απέναντί του το Νάγκι σε έξι παιχνίδια, πέντε με την Εθνική και ένα με τον Ολυμπιακό. Τον έχει «φιλοδωρήσει» συνολικά με 19 γκολ, δηλαδή πάνω από τρία κατά μέσο όρο! Αναλυτικά τα ματς αυτά:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ (ΓΚΟΛ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ)

01/12/2015 World League (Προκριμ.) Ελλάδα-Ουγγαρία 12-8 (3 γκολ)

11/01/2016 Ευρωπαϊκό (Α΄ Φάση) Ουγγαρία-Ελλάδα 8-8 (1 γκολ)

23/01/2016 Ευρωπαϊκό (Μικρός τελικός) Ελλάδα-Ουγγαρία 10-13 (4 γκολ)

10/05/2016 World League (Προκριμ.) Ουγγαρία-Ελλάδα 13-10 (4γκολ)

03/06/2016 Champions League (Ημιτ.) Σολνόκι-Ολυμπιακός 7-8 (4 γκολ)

10/08/2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Ελλάδα-Ουγγαρία 8-8 (3 γκολ)

Θυμηθείτε το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στο Ρίο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ