ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο δρόμος για την πρωτιά και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο δρόμος για την πρωτιά και οι πιθανοί αντίπαλοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε τα σενάρια για τον όμιλο της Εθνικής ομάδας που είναι στο χέρι της να βγει στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και το τι γίνεται στο δεύτερο όμιλο από όπου και θα προκύψει ο αντίπαλος μας.

Η νίκη επί της Βραζιλίας έφερε την εθνική μας στην οκτάδα του Ολυμπιακού. Η τελική της κατάταξη στον όμιλο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το δικό της αποτέλεσμα.

Η Εθνική μπορεί να βγει από πρώτη έως τέταρτη σε ένα ακραίο σενάριο.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Σενάριο 1: Νίκη επί της Αυστραλίας

Η Ελλάδα σε περίπτωση νίκης απέναντι στην Αυστραλία θα είναι πρώτη ότι και να γίνει στα άλλα ματς του ομίλου αφού υπερέχει στην ισοβαθμία με την Βραζιλία η οποία είναι η μοναδική με την οποία μπορεί να ισοβαθμίσει εάν πάρει τη νίκη απέναντι στα "καγκουρό".

Σενάριο 2: Ισοπαλία με την Αυστραλία

Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα μπορεί να βγει από πρώτη μέχρι δεύτερη. Πρώτη θα βγει εάν τελειώσει και το ματς της Βραζιλίας με την Ουγγαρία ισόπαλο.

Σε περίπτωση νίκης των Βραζιλιάνων και νίκης των Σέρβων μέχρι οκτώ γκολ τότε οι διοργανωτές θα είναι πρώτοι, η εθνική μας δεύτερη, οι Ούγγροι τρίτοι και οι Σέρβοι τέταρτοι. Εάν οι Σέρβοι κερδίσουν με εννιά γκολ τότε υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους Ούγγρους και θα είναι εκείνοι τρίτοι.

Σε περίπτωση νίκης των Ούγγρων τότε εκείνοι θα πάρουν την πρώτη θέση, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων, εμείς θα είμαστε δεύτεροι και οι Βραζιλιάνοι τρίτοι ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι Σέρβοι αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Σενάριο 3: Ήττα από την Αυστραλία

Εδώ είναι και το μοναδικό σενάριο που μπορεί να φέρει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε εμάς, τους Ούγγρους και τους Σέρβους. Πως θα συμβεί αυτό; Μόνο εάν το Βραζιλία-Ουγγαρία λήξει χωρίς νικητή και κερδίσει η Σερβία την Ιαπωνία. Τότε οι Βραζιλιάνοι θα είναι πρώτοι με 7 βαθμού και η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σερβία δεύτερες με έξι.

Η θέση μας σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθεί από το συντελεστή τερμάτων και από το μέγεθος της νίκης της Σερβίας επί της Ιαπωνίας. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θέλουμε νίκη των Σέρβων μέχρι τέσσερα γκολ, αφού διαφορετικά στη μίνι βαθμολογία που θα προκύψει θα τερματίσουμε τέταρτοι. Αυτή τη στιγμή οι Ούγγροι έχουν τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων αφού είναι στο +10, άρα θα πάρουν άνετα τη δεύτερη θέση εκτός εάν οι Σέρβοι που είναι στο +1 συντρίψουν τους Ιάπωνες με δέκα γκολ διαφορά.

Εάν το ματς της Ουγγαρίας με τη Βραζιλία έχει νικητή τότε θα είμαστε στη χειρότερη περίπτωση τρίτοι. Εφόσον κερδίσει η Βραζιλία τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα την Ουγγαρία και μπορούμε να βγούμε δεύτεροι εάν κερδίσουν οι Σέρβοι με μέχρι τέσσερα γκολ, ενώ εάν επικρατήσουν οι "μαγυάροι" τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα τους Βραζιλιάνους.

Το πιθανότερο σενάριο: Η Εθνική μας ομάδα δεν γίνεται να χάσει από τους Αυστραλούς. Άρα, λογικά θα τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις και θα περιμένει να μάθει είτε τον τρίτο είτε τον τέταρτο του άλλου γκρουπ που θα είναι πιθανότατα μία εκ των Ισπανία και Μαυροβούνιο.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα

1η αγωνιστική

Σερβία - Ουγγαρία 13-13

Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

Βραζιλία - Αυστραλία 8-9

2η αγωνιστική

Σερβία - Ελλάδα 9-9

Ουγγαρία - Αυστραλία 9-9

Ιαπωνία - Βραζιλία 8-16

3η αγωνιστική

Αυστραλία - Ιαπωνία 8-6

Ελλάδα - Ουγγαρία 8-8

Βραζιλία - Σερβία 6-5

4η αγωνιστική

Παρασκευή 12/8

Ουγγαρία - Ιαπωνία 17-7

Σάββατο 13/8

Ελλάδα - Βραζιλία 9-4

Σάββατο 13/8

Σερβία - Αυστραλία 10-8

Βαθμολογία μετά από τρεις αγώνες

Ελλάδα 6

Βραζιλία 6

Ουγγαρία 5

Σερβία 4

Αυστραλία 3

Ιαπωνία 0

Η επόμενή αγωνιστική

Κυριακή 14/8

20:10 Αυστραλία - Ελλλάδα

Δευτέρα 15/8

01:30 Σερβία - Ιαπωνία

Δευτέρα 15/8

02:50 Βραζιλία - Ουγγαρία

Η μάχη που κρίνει τρεις θέσεις

Αν νομίζετε ότι στον άλλο όμιλο τα πράγματα είναι πιο απλά γελιέστε. Γαλλία και ΗΠΑ είναι αδιάφορες και αυτό αναμένεται να εκμεταλλευτούν η Ιταλία και η Κροατία για να προσθέσουν ακόμα δύο βαθμούς στη συγκομιδή τους.

Σε αυτή την περίπτωση οι Κροάτες θα βγουν πρώτοι στον όμιλο και δεν θα τεθούν πιθανότατα αντιμέτωποι με την εθνική μας. Οι Ιταλοί έχουν την ισοβαθμία με τους Ισπανούς οπότε είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν στη χειρότερη δεύτεροι.

Έτσι, το ματς που θα κρίνει πιθανότατα τον αντίπαλο της εθνικής μας στον επόμενο γύρο είναι αυτό ανάμεσα στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο. Οι Ίβηρες πάνε για δύο αποτελέσματα αφού τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία θα είναι εκείνοι στην τρίτη θέση και οι Μαυροβούνιοι στην τέταρτη.

Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών:

1η αγωνιστική

Σάββατο 6/8

ΗΠΑ - Κροατία 5 - 7

Σάββατο 6/8

Ισπανία - Ιταλία 8-9

Κυριακή 7/8

Γαλλία - Μαυροβούνιο 4-7

2η αγωνιστική

Δευτέρα 8/8

Ιταλία - Γαλλία 11-8

Δευτέρα 8/8

ΗΠΑ - Ισπανία 9-10

Τρίτη 9/8

Κροατία - Μαυροβούνιο 8-7

3η αγωνιστική

Τετάρτη 10/8

Γαλλία - ΗΠΑ 3-6

Μαυροβούνιο - Ιταλία 5-6

Ισπανία - Κροατία 9-4

4η αγωνιστική

Παρασκευή 12/8

Κροατία - Ιταλία 10-7

Παρασκευή 12/8

ΗΠΑ - Μαυροβούνιο 5-8

Σάββατο 13/8

Ισπανία - Γαλλία 10-4

Η βαθμολογία σε τρεις αγώνες

1. Κροατία 6

2. Ισπανία 6

3. Ιταλία 6

4. Μαυροβούνιο 4

5. ΗΠΑ 2

6. Γαλλία 0

Επόμενη αγωνιστική

5η αγωνιστική

Κυριακή 14/8

18:50 Μαυροβούνιο - Ισπανία

Κυριακή 14/8

21:30 ΗΠΑ - Ιταλία

Κυριακή 14/8

22:50 Γαλλία - Κροατία

Τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες οι οποίες κοντράρονται με αυτές του άλλου ομίλου σε νοκ άουτ παιχνίδια.

Πρώτος του πρώτου ομίλου - Τέταρτος δεύτερου ομίλου

Δεύτερος του πρώτου ομίλου - Τρίτος δεύτερου ομίλου

Τρίτος πρώτου ομίλου - Δεύτερος δεύτερου ομίλου

Τέταρτος πρώτου ομίλου - Πρώτος δεύτερου ομίλου

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν κατά σειρά τα παρακάτω κριτήρια:

1) οι πόντοι στο μεταξύ τους παιχνίδια

2) τα γκολ στα μεταξύ τους μεταξύ τους παιχνίδια

3) η συνολική διαφορά τερμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ