ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο απολογισμός των Ελλήνων τη 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο απολογισμός των Ελλήνων τη 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Μάντης/Καγιαλής κρέμασαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο στα 470 των ανδρών, την ώρα που οι Σκαρβέλης και Πρεβολαράκη δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πολύ στα αγωνίσματά τους. Για την 5η θέση η Εθνική Ανδρών στο πόλο.

Η 13η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο έφερε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στα 470 των ανδρών. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κρέμασαν το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος τους, με την Ελλάδα να φτάνει -και τυπικά- τα πέντε στο σύνολο, ενώ η Εθνική Ανδρών στο πόλο πήρε εύκολη νίκη απέναντι στην Ισπανία και θα αγωνιστεί το Σάββατο (20/8) για την 5η θέση -κόντρα στην Ουγγαρία.

Στη σφαιροβολία, ο Νίκος Σκαρβέλης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με βολή στα 19.37 δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό, την ώρα που η Μαρία Πρεβολαράκη αποκλείστηκε στους "8" των 53 κιλών της ελευθέρας πάλης των γυναικών.

Αναλυτικά όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 13η μέρα στο Ρίο:

ΣΤΙΒΟΣ

Νίκος Σκαρβέλης: Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Νίκος Σκαρβέλης στον προκριματικό της σφαιροβολίας και έτσι δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Ο Έλληνας σφαιροβόλος πήγε στο Ρίο με καλύτερη βολή στα 20.61μ. Με αυτή τη βολή, χωρίς να χρειαστεί να ξεπεράσει το όριο των 20.65 θα ήταν στον τελικό, αλλά με τα 19.37 που είχε ως καλύτερη επίδοση στον προκριματικό δεν είχε ελπίδες να τα καταφέρει. Έτσι, ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την 27η θέση.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής: Μια μεγάλη μάχη έδωσαν οι Μάντης και Καγιαλής με το πλήρωμα της Αυστραλίας στην κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από το ελληνικό πλήρωμα με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο. Η κούρσα των μεταλλίων έγινε ανάμεσα στα ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας τα οποία είχαν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο. Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες με ελάχιστη διαφορά. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το πλήρωμα από την Αυστραλία να χάνει πολύτιμο χρόνο.

ΠΟΛΟ

Εθνική Ανδρών: Τη μία από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να πάρει την πέμπτη θέση πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου παρουσίασαν το πρόσωπο που μας είχαν συνηθίσει επιβλήθηκαν με 9-7 επί της Ισπανίας και θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία (Σάββατο 20/8) για την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά.

ΠΑΛΗ

Μαρία Πρεβολαράκη: Η αναμενόμενη νίκη της Γιοσίντα επί της Βιλεγκάς στα ημιτελικά, υποχρέωσε την Μαρία Πρεβολαράκη να μείνει εκτός διαδικασίας ρεπεσάζ. Η 33χρονη Γιαπωνέζα κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, στον αγώνα της τετράδας των 53 κιλών, νίκησε 6-0 την αθλήτρια από την Βενεζουέλα με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό, με την αντίπαλό της να πέφτει στον τελικό των ρεπεσάζ όπου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Να θυμίσουμε ότι η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, στη φάση των 16 νίκησε 5-1 την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία, όμως στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 6-3 από την Βιλεγκάς. Αργότερα σήμερα θα μάθει την τελική της κατάταξη στην κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ