ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεχώρισαν οι ιστιοπλόοι και το διπλό σκιφ

Ξεχώρισαν οι ιστιοπλόοι και το διπλό σκιφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών κατά τη διάρκεια της έκτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε ένα μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών αφού η Νικολαΐδου με την Ασουμανάκη πλήρωσαν την κακή τους εκκίνηση και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Στον άλλο τελικό της κωπηλασίας η ελαφριά τετράκωπος έμεινε στην έκτη θέση.

Από εκεί και πέρα εντυπωσιακή είναι η πορεία του ελληνικού πληρώματος στα 470 όπου οι Μάντης και Καγιαλής είναι στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Αντίθετα, ο Βίκτορας Κοκκαλάνης στο RS:X έχασε έδαφος στη μάχη για την τρίτη θέση ωστόσο παραμένει τέταρτος.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στην πρόκριση του Κριστιαν Γκολομέεφ στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα

Κωπηλασία

Πέμπτη 11/8, 15.30

Ημιτελικά:Τετράκωπος (Α)

Ελληνική συμμετοχή:Γιάννης Χρήστου - Γιώργος Τζιάλλας - Διονύσης Αγγελόπουλος - Γιάννης Τσίλης

Στον τελικό Β για τις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν οι Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, οι οποίοι πήραν την 5η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά της τετρακώπου με χρόνο 6:24.04.

Πέμπτη 11/8, 17:04

Τελικός: Διπλό σκιφ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη

Σπουδαία ευκαιρία να κατακτήσουν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχασαν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ γυναικών της κωπηλασίας. Το ελληνικό πλήρωμα "πλήρωσε" την κακή του εκκίνηση στον τελικό, όπου βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στην 6η θέση. Όσο "κυλούσε" η κούρσα, οι Ελληνίδες ανέβαζαν ρυθμό και κατάφεραν να προσπεράσουν τις Αμερικανίδες και τις Γαλλίδες, αλλά δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά από τις άλλες τρεις βάρκες και έτσι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση 7:48.62.

Πέμπτη 11/8, 17:44

Τελικός: Τετράκωπος ελαφρών βαρών (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Ντούσκος - Γιάννης Πέτρου - Σπύρος Γιάνναρος - Παναγιώτης Μαγδανής

Η παρουσία των Παναγιώτη Μαγδανή, Στέφανου Ντούσκου, Γιάννη Πέτρου και Σπύρου Γιάνναρου στον τελικό της τετρακώπου ελαφρών βαρών ήταν από μόνη της επιτυχία. Το ελληνικό πλήρωμα έβαλε τα δυνατά του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τους πιο δυνατούς του αντιπάλους.Έτσι, παρά την καλή εκκίνηση, έμεινε τελικά στην 6η θέση με 6:36.47.

Κολύμβηση

Πέμπτη 11/8, 19:00

Προκριματικά: 50μ ελεύθερο (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Κριστιάν Γκολομέεφ, Οδυσσέας Μελαδίνης

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής μετά τον Ανδρέα Βαζαίο που προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Κατετάγη πέμπτος στην δέκατη προκριματική σειρά των 50 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 21.93 (πολύ κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, 21.87) και δέκατος στο σύνολο, παίρνοντας το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:03 και 04:10).

Αντίθετα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης τερμάτισε έκτος στην όγδοη προκριματική σειρά με 22.47 και κατέλαβε την 33η θέση στον προκριματικό, μένοντας εκτός της προνομιούχου 16άδας.

Παρασκευή 12/8, 04:00

Ημιτελικά: 50μ ελεύθερο (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Κριστιάν Γκολομέεφ

Ιστιοπλοΐα

Πέμπτη 11/8, 19:05

470 (Α)

Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών έφερε το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η ημέρα ξεκίνησαν τις κούρσες τους με πρωτιά και στη συνέχεια ανέβηκαν στην τριάδα των μεταλλίων. Οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής πήραν την 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία, την 5η θεση στην 4η κι έτσι ανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τους Κροάτες, Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα και τους Αυστραλούς, Γουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ.

RS:X (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Βύρων Κοκκαλάνης

Στο κυνήγι του μεταλλίου παραμένει ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος σήμερα (11/8) τερμάτισε 5ος στην 7η ιστιοδρομία των RS:X ανδρών, 8ος στην 8η και 12ος στην 9η ιστιοδρομία κι έτσι βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Σε αυτή προηγείται ο Ολλανδός, Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, με δεύτερο τον Βρετανό, Νικ Ντέμπσεϊ και τρίτο τον Πολωνό, Πιοτρ Μίσκα. Πάντως, έχει διαφορά 16 βαθμών ποινής από τον Μίσκα. Ο Κύπριος, Ανδρέας Καριόλου, τερμάτισε 23ος στην 9η ιστιοδρομία και στη συνολική κατάταξη έχει πέσει στην 19η θέση.

Finn (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Γιάννης Μιτάκης

Τέλος, την 13η θέση στην 5η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn και την 12η θέση στην 6η ιστιοδρομία πήρε ο Γιάννης Μιτάκης κι έτσι από την 4η θέση της γενικής κατάταξης χθες (10/8), έπεσε στην 9η σήμερα (11/8). Στην κορυφή της γενικής, παρέμεινε ο Βρετανός, Τζιλ Σκοτ, με δεύτερο τον Σλοβένο, Βασίλι Ζμπόγκαρ και τρίτο τον Ούγγρο, Ζόμπορ Μπέρες.

Nacra 17 (Μικτό)

Ελληνικές συμμετοχές: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται στα Nacra 17 οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης. Στην 1η ιστιοδρομία δεν τερμάτισαν και στην 2η, που πήραν την 3η θέση, μηδενίστηκαν ύστερα από ένσταση, ενώ στην 3η βρέθηκαν στην 16η θέση, όμως στην 4η κούρσα τερμάτισαν στην 4η θέση και στην 5η στην 6η θέση.

Έτσι, το ελληνικό ιστιοπλοϊκό δίδυμο έφυγε από τις τελευταίες θέσεις της γενικής κατάταξης και ανέβηκε στην 16η. Προηγούνται οι Αυστραλοί, Τζέισον Γουοτερχάουζ, Λίζα Νταρμάνιν, δεύτεροι είναι οι Βρετανοί, Μπεν Σάξτον και Νίκολα Γκρόουβς και τρίτοι οι Ιταλοί, Βιτόριο Μπισάρο, Σίλβια Σικούρι.

Πέμπτη 11/8, 19:15

RS:X (Γ)

Ελληνικές συμμετοχές: Αγγελική Σκαρλάτου

Δεν ήταν η καλή μέρα αυτή για την Αγγελική Σκαρλάτου, καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει στην 7η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών, στην 8η πήρε την 20η θέση και στην 9η την 16η. Έτσι, η Ελληνίδα ιστιοπλόος έπεσε στην 17η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγείται η Ιταλίδα, Φλάβια Ταρταλίνι, με δεύτερη την Γαλλίδα, Σαρλίν Πικόν και τρίτη η Ρωσίδα, Στεφανία Ελφούτινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ