ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κούβελος: "Αλλάξαμε όροφο στο Ολυμπιακό Χωριό γιατί πλημμυρίσαμε"

Κούβελος: "Αλλάξαμε όροφο στο Ολυμπιακό Χωριό γιατί πλημμυρίσαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο.

Οι πληροφορίες που έρχονταν από την Βραζιλία και τις οποίες σας είχαμε μεταφέρει τις προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για τραγική κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο. Αυτή την εικόνα επιβεβαίωσε και ο Ισίδωρος Κούβελος.

O αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, μιλώντας στην εκπομπή «Sport City» και στον Αθήνα 98,4 , περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Η κατάσταση είναι τραγική, όσον αφορά τη διαμονή μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Από έξω είναι ένα κόσμημα, αλλά από μέσα θυμίζει γιαπί. Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέπτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε οτι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε.

Κι αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι άλλες αποστολές, όπως η ιαπωνική, όπου είχαν διαρροή αερίου. Kάθε πρωί στο μήτινγκ των αρχηγών αποστολών, ακούγονται πολλά παράπονα και οι υπεύθυνοι απλά μας διαβεβαιώνουν ότι θα λυθούν. Αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή και φυσικά δεν τα αντιμετωπίσαμε ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Πεκίνο, ούτε φυσικά στην Αθήνα. Οι εργάτες παράτησαν τις δουλειές τους στο Χωριό επειδή είναι απλήρωτοι και πήραν μάλιστα μαζί τους και διάφορα αντικείμενα.

Και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις είναι τεράστιο. Η εθνική πόλο έχασε μια προπόνηση, επειδή ο οδηγός έχασε το δρόμο προς το κολυμβητήριο. Μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε;»

Παρόλα αυτά «η ελληνική αποστολή δουλεύει χωρίς να επηρεάζεται από τα προβλήματα με πίστη για τη διάκριση. Αριθμούμε πλέον 95 αθλητές, λίγους λιγότερους από τους 102 του Λονδίνου. Κι όλα αυτά με μηδενική βοήθεια από την Πολιτεία. Το κονδύλι για την ολυμπιακή προετοιμασία είναι μηδέν. Το κόστος των εργαζομένων στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας είναι 1.600-1700.000 ευρώ και το κράτος δίνει μετά βίας ένα εκατομμύριο. Δεν καλύπτει καν το κόστος. Καταφέραμε όμως χάρη στις χορηγίες, τους ιδιώτες και το πρόγραμμα «υιοθετήστε έναν πρωταθλητή», να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα, με νέα παιδιά, που έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν. Υπάρχει αισιοδοξία, κέφι, μεράκι, ταλέντο και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Ήρθαμε στο Ρίο με 38 γυναίκες και 57 άνδρες, ενώ τους συνοδεύουν και 76 συνοδοί, αριθμός ρεκόρ. Έτσι σχεδόν κάθε αθλητής έχει έναν δικό του άνθρωπο, είτε αυτός είναι προπονητής, είτε φυσιοθεραπευτής»

Για τους αγωνιστικούς στόχους είπε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δυο μετάλλια του Λονδίνου και τα τέσσερα του Πεκίνου. Στοχεύουμε σε μετάλλια, σε τουλάχιστον δέκα κατηγορίες. Είναι η γυμναστική με τους Πετρούνια-Μάρα, Μιλούση, η ξιφασκία με τη Βουγιούκα, η σκοποβολή με την Κορακάκη και τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Μήττα, η ιστιοπλοΐα με τους Κοκαλάνη, Μάντή και Καγιαλή, αλλά και τη Σοφία Μπεκατώρου που επανήλθε και αγωνίζεται σε νέα σκάφη. Η κωπηλασία με τις Νικολαϊδη-Ασουμανάκη, το πόλο, η κολύμβηση με τον Γιαννιώτη. Ο στίβος με την Στεφανίδη και φυσικά την Κυριακοπούλου και τον Φιλιππίδη. Και να μη ξεχνάμε τον Ηλιάδη, που είναι η μορφή του αθλήματος του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ