ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορακάκη στο Sport24.gr: "Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του πατέρα μου"

Κορακάκη στο Sport24.gr: "Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του πατέρα μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στα 10μ αεροβόλο πιστόλι, Άννα Κορακάκη, μίλησε στο Sport24.gr και τον Γιάννη Λαμπίρη, για τη μεγάλη της επιτυχία και αφιέρωσε το μετάλλιο σε όσους την έχουν στηρίξει. (VIDEO)

Πήγε στο Ρίο ως ένα από μεγαλύτερα ταλέντα της σκοποβολής, αλλά και ως μία από τις ελπίδες μας για ένα μετάλλιο. Τελικά η Άννα Κορακάκη πέτυχε... διάνα στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η 19χρονη σκοπεύτρια, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την τεράστια επιτυχία της δείχνοντας πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει.

"Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μία καλή εμφάνιση γιατί οι προπονήσεις μου ήταν καλές και ενθαρρυντικές. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αφού κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Μπήκα στον τελικό που ήταν ο στόχος μου. Πήρα μετάλλιο το χρώμα του οποίου δεν έχει σημασία" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχει αναφέρθηκε στην παρουσία του πατέρα της: "Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του πατέρα μου. Ήταν ένα μεγάλο μου παράπονο για πολλά χρόνια ότι δεν τον είχα μαζί μου στους αγώνες του εξωτερικού. Ήταν περίεργο γιατί ήμουν η μοναδική αθλήτρια. Ένας προπονητής ερχόταν μαζί και δεν ήταν ποτέ εκείνος. Στους Ολυμπιακούς καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη θέση του εδώ. Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα. Βγήκα αρκετές φορές έξω, με ηρέμησε, αναλύσαμε τα τεχνικά θέματα και στη συνέχεια έκανα έναν εκπληκτικό αγώνα και έναν καλό τελικό".

Σε ερώτηση που της έγινε για το εάν έχει συνειδητοποιήσει το μετάλλιο που κατέκτησε είπε: "Αυτό το έχω συνειδητοποιήσει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι το πόσο μεγάλη είναι αυτή η επιτυχία. Μόλις βγήκα από την αίθουσα ένιωθα σαν να πήρα ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα χρειαστώ λίγο καιρό για να το συνειδητοποιήσω".

Αναφερόμενη στα παράπονα που έχει από την Ομοσπονδία είπε: "Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω. Είναι μία πραγματικότητα που δεν υπάρχει λόγος να την αποκρύψουμε. Το ότι πήρα ένα μετάλλιο δεν αλλάζει κάτι".

Στο τέλος, αφιέρωσε το μετάλλιο που κατέκτησε στην οικογένεια της και τους ανθρώπους που την έχουνε στηρίξει: "Στον πατέρα μου και στην οικογένεια μου. Σε αυτούς που με έχουν υποστηρίξει αυτά τα χρόνια. Στον σύλλογο μου τον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Δημήτρης Διαμαντής που με στηρίζει από όταν ήμουν παιδί. Το εστιατόριο που έχει αναλάβει πλήρως την διατροφή μου. Ο μεγάλος μου χορηγός, η Stoiximan που με βοήθησε σημαντικά τους τελευταίους μήνες".

Δείτε όλα όσα δήλωσε στο Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ