ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παρουσία των Ελλήνων τη 10η ημέρα των Αγώνων

Greece's Eleftherios Petrounias, gold medallist, stands on the podium during the medal ceremony for the artistic gymnastics men's rings final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Julio Cortez)
Greece's Eleftherios Petrounias, gold medallist, stands on the podium during the medal ceremony for the artistic gymnastics men's rings final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Julio Cortez) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές κατά τη δέκατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων με το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια να ξεχωρίζει.

Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο έλεγε πως θα πήγαινε στη Βραζιλία για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα επιστρέψει από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας το μετάλλιο στις αποσκευές του.

Εκτελώντας άριστα το πρόγραμμα του ο Έλληνας γυμναστής κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 βαθμούς και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του.

Από εκεί και πέρα τα κορίτσια του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν η πρόκριση στον τελικό αφού τερμάτισαν στη δέκατη θέση. Ενδέκατη ήταν στην πρώτη της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Κέλλυ Αραούζου στη Μαραθώνια κολύμβηση, ενώ εκτός ημιτελικών στα 200μ. έμεινε η Μπελιμπασάκη.

Τέλος, δεν διεξήχθησαν οι ιστιοδρομίες των Μάντη και Καγιαλή στα 470 λόγω άπνοιας.

Αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της Δευτέρας (15/8):

Ενόργανη Γυμναστική

Δευτέρα 15/8, 20:00

Τελικός: Κρίκοι (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Λευτέρης Πετρούνιας

Ό,τι και να γράψει κανείς για αυτόν τον αθλητή είναι λίγο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τα δύο συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το χρυσό στο Παγκόσμιο, έγινε και χρυσός Ολυμπιονίκης. Με ένα πρόγραμμα βγαλμένο από όνειρο πήρε 16.000 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στίβος

Δευτέρα 15/8, 15:35

Προκριματικά: 200μ. (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Μαρία Μπελιμπασάκη

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τέταρτη θέση στην 4η (από τις 9) προκριματική σειρά των 200 μέτρων με επίδοση 23.19 και κατετάγη 37η στο σύνολο.

Τρίτη 16/8, 02:30

Προκριματικά: Δισκοβολία (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Πολύ γρήγορα αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία κατέλαβε τη 13η θέση στο Α' γκρουπ του προκριματικού της δισκοβολίας και αποκλείστηκε, χωρίς καν να χρειαστεί να περιμένει τα αποτελέσματα από το Β' γκρουπ. Η καλύτερή της βολή ήταν στα 54.84μ, με το όριο πρόκρισης να είναι πολύ μακριά (62.00)

Τρίτη 16/8, 02:35

Τελικός: Επί κοντώ (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Κώστας Φιλιππίδης

Η καταρρακτώδης βροχή, που καθυστέρησε την έναρξη του τελικού, και η ανικανότητα των διοργανωτών να τοποθετήσουν σωστά τον πήχη, δημιούργησαν από την αρχή του αγώνα στο επί κοντώ, πολλά προβλήματα στους 12 συμμετέχοντες. Σαφώς επηρεασμένος εμφανίστηκε και ο Κώστας Φιλιππίδης, που ενώ πέρασε με την πρώτη τα 5.50μ, "κόλλησε" στα 5.65μ, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, οι οποίες τον έφεραν στην 7η θέση του τελικού.

Τρίτη 16/8, 02:40

1ος γύρος: 110μ εμπόδια (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Κώστας Δουβαλίδης

Απόλυτα συγκεντρωμένος και πανέτοιμος για να πετύχει κάτι πολύ καλό στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε στα προκριματικά των 110 μέτρων με εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στην 4η σειρά, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση με 13.41 και φυσικά πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς, κάτι που καταφέρνει για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Δουβαλίδης είχε την 6η καλύτερη επίδοση από όλες τις σειρές, κάτι που σημαίνει πως λογικά θα πάρει καλή διαδρομή στους ημιτελικούς, που διεξάγονται τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/08, 02:40).

Κολύμβηση

10χλμ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κέλλυ Αραούζου

Τη 11η θέση πήρε η Κέλλυ Αραούζου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην παρθενική παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 25χρονη Ελληνίδα αθλήτρια προσπάθησε και κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας να ακολουθήσει τις προπορευόμενες, περνώντας μάλιστα έκτη στην τρίτη στροφή, 2,5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Όταν όμως η Ολλανδή Σάρον Φαν Ρούβεντααλ «άνοιξε» το ρυθμό, ακολουθούμενη από την Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι, τη Βραζιλιάνα Πολιάνα Οκιμότο και την Κινέζα Σιν Σιν, η Αραούζου έμεινε πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στην τελική ευθεία η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού δεν είχε άλλες δυνάμεις και τελικά περιορίστηκε στην 11η θέση, τερματίζοντας σε 1 ώρα, 57 λεπτά και 31.6 δευτερόλεπτα

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Δευτέρα 15/8, 17:00

Προκριματικά: Ντουέτο - Τεχνικό πρόγραμμα

Ελληνική συμμετοχή: Ευαγγελία Πλατανιώτη - Εβελίνα Παπάζογλου

Την πρόκριση στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης «σφράγισαν» οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου. Το ελληνικό δίδυμο κατετάγη 10ο και στο τεχνικό πρόγραμμα με 85.3550 βαθμούς και ολοκλήρωσε τον προκριματικό καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με συνολική βαθμολογία 171.4550.

Ιστιοπλοΐα

470 (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης

Η άπνοια που επικρατούσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας οδήγησε σε ακύρωση των σημερινών προσπαθειών των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει την 8η ιστιοδρομία στις 19:05 ώρα Ελλάδας, αλλά ο άνεμος δεν τους έκανε το... χατίρι, με αποτέλεσμα η προσπάθεια τους να μετατεθεί για αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ