ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η Ελλάδα έχει το... κάτι μαγικό!"

"Η Ελλάδα έχει το... κάτι μαγικό!"

Οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες στην κατηγορία 470 στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μίλησαν για την επιτυχία τους στο Ρίο, με την κάμερα του Sport24.gr να καταγράφει όσα είπαν. (VIDEO).

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μίλησαν για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία 470 στην ιστιοπλοΐα , με το Sport24.gr να καταγράφει τις δηλώσεις των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Λαμπίρης

Π.Γ.: "Το κοιτούσα πολύ καιρό το μετάλλιο! Από τις φωτογραφίες (γέλια). Όταν, μάλιστα, το έπιασα, κατάλαβα ότι είναι βαρύ. Είναι φοβερό συναίσθημα, είμαι πολύ ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους. Για την ομάδα μου, για μένα, για την Ελλάδα, για τους φίλους μας... Πάρα πολύ ευτυχισμένος! Είναι ένα μετάλλιο που έχει έλθει με πάρα πολύ δουλειά και πλέον σέβομαι τους αθλητές που έχουν κάνει αυτή την προσπάθεια. Τους κοιτάω στα μάτια και τους σέβομαι πραγματικά γιατί είναι, πραγματικά, κατόρθωμα. Η ελληνική ψυχή υπάρχει.

Οι χώρες που αντιμετωπίζουμε εδώ είναι μεγαθήρια. Μιλάμε για χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Αυστραλία. Δεν έχουν καμία σχέση με την μικρή μας Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα έχει το... κάτι μαγικό. Η δουλειά των αθλητών είναι να προπονούνται και να κάνουν μόνο αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να σκέφτονται, εκεί πρέπει να επικεντρώνονται. Από 'κει και πέρα, υπάρχουν υπεύθυνοι και παράγοντες που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά δικιά μας είναι να αθλούμαστε και να κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία. Όλοι οι αθλητές το έχουν καταφέρει με τον κόπο και τον ιδρώτα τους".

Π.Μ.: "Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε εδώ και δυο μέρες πως είχαμε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος. Δεν ξέρω, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Κοιτάω το μετάλλιο, το ξανακοιτάω... Είναι μια τρομερή στιγμή, η στιγμή που περιμένει κάθε αθλητής. Το ονειρευόμουν πολλά χρόνια και δεν... ξέρω πως να χαρώ τώρα. Νομίζω ότι ο τίτλος του «πιο γκρινιάρη στο σκάφος» είναι δικός μου! Όλα χρειάζονται, και η γκρίνια, και οι μάχες μεταξύ μας... Πριν από τη medal race είπαμε πάμε να το διασκεδάσουμε, πάμε για το καλύτερο, βρισκόμαστε εδώ, έχουμε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για τη χώρα μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ